Az MSZP ne hecceljen Pécsen

A Fidesz pécsi csoportjának elnöksége szerint az MSZP-nek az “aláírásgyűjtéssel heccelés” helyett arról kellene beszélnie, hogy mikor fizetik vissza a korábbi szocialista városvezetés által 2002 és 2009 között jutalom címén szétosztott 3,1 milliárd forintot.

Az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben az MSZP parlamenti frakcióvezetőjének pécsi sajtótájékoztatójára reagáltak, amelyen Tóth Bertalan bejelentette: pártja kampány indít a baranyai megyeszékhely képviselő-testületének feloszlatása és új helyhatósági választások kiírása érdekében. Az ellenzéki politikus az önkormányzat költségvetésében keletkezett hiányra utalva közölte: céljuk eléréséhez aláírásokat gyűjtenek és közvetlenül kommunikálni akarnak a polgárokkal a kialakult helyzetről.

A Fidesz pécsi elnöksége közleményében azt írta: szégyenteljes, hogy olyanok merészelnek beszélni az önkormányzat gazdasági állapotáról, “akikre visszavezethető annak jelenlegi anyagi helyzete”. Hozzátették, az MSZP frakcióvezetőjének arról kellene beszámolnia, hogy “mikor fizetik és fizettetik vissza” a pécsieknek a 2002 és 2009 között jutalom címen kiosztott 3,1 milliárd forintot, és hogy Tóth Bertalan “Pécs eladósítása idején miért vett fel alpolgármestersége alatt napjában kétszer is jutalmat”.

“Azt várjuk Tóth Bertalantól, hogy mielőbb számoljon be arról, hogy miért osztogattak ki a szocialista városvezetések alatt olyan mértékű összeget jutalom címén 2002 és 2009 között, amennyi most jelentős segítséget jelentene a probléma megoldásában” – olvasható a közleményben.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »