Az MSZP vasárnapi zárvatartással kapcsolatos kérdését hitelesítette a Kúria

Megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság döntését és hitelesítette Nyakó István MSZP-s politikus vasárnapi boltzárral kapcsolatban benyújtott népszavazási kérdésének aláírásgyűjtő ívét szerdai ülésén a Kúria.

Egy a vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdést benyújtó férfi (j) távozik a Nemzeti Választási Iroda épületébõl 2016. február 23-án, miután megszûnt az üzletek vasárnapi zárva tartására vonatkozó népszavazási kérdés védettsége. A Kúria délelõtt megváltoztatta a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) erre vonatkozó határozatát, így új kérdést lehetett nyújtani a témában, és az NVB az elsõként beadottat bírálta el, amely Erdősi Lászlónéé volt.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A kérdés úgy hangzik: “Egyetért-e Ön azzal, hogy az Országgyűlés semmisítse meg a kiskereskedelmi szektorban történő vasárnapi munkavégzés tilalmáról szóló 2014. évi CII. törvényt?”

A Kúria szerint nem tekinthető elsőként benyújtottnak Erdősi Lászlóné kérdése, így Nyakó István kérdését tekintették elsőnek, és mivel megfelelt a jogszabályi előírásoknak, hitelesítették azt.

 

MTI

The post Az MSZP vasárnapi zárvatartással kapcsolatos kérdését hitelesítette a Kúria appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »