Az oroszok szerint Szíriában vége a polgárháborúnak

Az oroszok szerint Szíriában vége a polgárháborúnak

Moszkva. A mérsékelt szíriai ellenzék és a terroristák szétválasztásával, valamit a feszültségcsökkentési övezetek létrehozásával a közel-keleti országban gyakorlatilag véget ért a polgárháború – állította Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, amikor szerdán a Moszkvához közeli Kubinkában fogadta libanoni hivatali partnerét, Jakub asz-Szarrafot.

"Szíriában sikerült egyeseket másoktól elkülönítve négy feszültségmentesítõ övezetet létrehoznunk, és gyakorlatilag véget vetnünk a polgárháborúnak" – hangoztatta Sojgu, aki az Armija-2017 elnevezésû haditechnikai fórumon találkozott Szarraffal.

Az orosz védelmi tárca vezetõje szerint a nyugati kormányoknak meg kell érteniük, hogy a terroristák nem vándorolhatnak "a végtelenségig" az egyik országból a másikba. Reményét fejezte ki, végre a Nyugat különbséget tesz majd a mérsékelt ellenzék és a terroristák között, és nem támogat majd válogatás nélkül mindenkit.

Az orosz védelmi tárca vezetõje az orosz-libanoni katonai együttmûködés aktualitásáról is szó ejtett, rámutatva, hogy az arab ország "a lehetséges destabilizáció övezetében" fekszik. Méltatta a libanoni hadseregnek az ország északkeleti részén az iszlamista terrorszervezetekkel szemben vívott harcban elért sikereit.

Szarraf azt hangoztatta, hogy Oroszországnak a Közel-Keletre történt visszatérése kedvezõen hatott a térségre.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »