Az SNS marad a kormányban, Danko nem lát más alternatívát

Az SNS elnökségének mai ülése után Andrej Danko pártelnök állt az újságírók elé és bejelentette, hogy nem távozik a politikából, a párt elnöksége pedig felhatalmazta, hogy holnap koalíciós partnereivel egyeztessen az új koalíciós szerződésről, vagy annak kiegészítéséről.

 

“Nagyon nehéz egy kormányban lenni Robert Ficoval, ugyanis ugyanazok a választóink. Másfél éve próbálják támadásokkal nevetségessé tenni az SNS-t.” – nyilatkozta. Hozzátette, tiszteli Robert Ficot, de a minisztereiről ő maga szeretne dönteni.

Danko megismételte, hogy pártja miatt nem bukik a kormány, ugyanis annak nincs más alternatívája, de a jelenlegi kormánynak személyes változtatásokra van szüksége. Nem közölte az újságírókkal, hogy mit szeretne elmondani koalíciós partnereinek a pénteki tárgyaláson.

 

Danko úgy látja, az SNS jelöltjei nem hoztak szégyent a kormányra, ezért szeretne a koalícióban maradni, viszont új szabályokat kell létrehozni. “Ha ez a kormány megbukna, akkor szakértői kormány jönne. Ha nem szerezné meg a parlament bizalmát, akkor az államfőnek új választásokat kellene bejelentenie.” – tette hozzá

 

 

Aktuality.sk/sme.sk/Körkép.sk
kép: hnonline.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »