Az üres Dagály-székek vérlázító titka

Az üres Dagály-székek vérlázító titka

A nép egy emberként követeli, hogy engedjék be a Duna Aréna üresen maradt helyeire.

Úszó-világversenyeken az átlagosnál nagyobb érdeklődés övezte a Duna Aréna első napi selejtezős programját. Nincs még egy olyan vizes világbajnokság, ahol egy nyitónapi selejtezős programot 10,5 ezren megnéznek – tudtam meg a hivatalos nézőszámot Szántó Évától, a vb-t szervező cég ügyvezetőjétől a döntős program előtt.

Kicsit persze zavart, hogy délelőtt nem volt telt ház, mert jó sok cimbi van, aki nem 35 ezerért azért beülne a FINA-luxusvendégek által szabadon hagyott helyekre. Aztán vártam az estét, mert gondoltam, egy bő fél házas selejtező délelőttből ki lehet hozni egy telt házas estét.

Hát, nem lehetett. Ásítozott a több ezer fehér szék este is, főként az alsóbb, VIP lelátórészeken, a nép pedig mind agresszívabban követelte, hogy engedjék be oda szurkolni.

Hírdetés

És azt kell mondanom, teljesen igazuk van!

Bár Borsa Miklós – mint ezt egy korábbi blogbejegyzésemben is írtam – már vázolta, hogy miként tölthetők fel a foghíjas lelátói helyek (mindenki menjen ki, és vegyen a helyszínen a FINA által a közönség számára visszaküldött tiszteletjegyekből), vagy az emberek nem hallották meg az üzit – ez kizárt –, vagy valami más probléma van, de hogy száz és ezer szék maradjon szurkoló nélkül, ez magyarként nekem majdhogynem felháborító. (A megfejtés az lehet, hogy a FINA, illetve a szervezők annyira kiengedték rengeteg jegy sorsát a kezük közül, hogy már nem tudják visszaszerezni, ha akarják sem. A legjobb lett volna a VIP-jegyeket is személyes átvételhez kötni, és akkor a rendezvény kezdete előtt mondjuk 15 perccel odaadni a népnek pénzért a maradékot. Lenne rá kereslet!)

Szóval hékás! Van egy javaslatom! Ha kezdéskor van még ezer szabad hely, legalább 200-300 ellenőrzött szurkolót tessenek kintről beengedni (igen, pénzért), bízva abban, hogy a maradék 700 távol maradó jegytulaj mégis eljön (nem jön el). A színházban működik, nem volt még ellene tüntetés sem. De a szurkolók a versenyekért vannak, a versenyek pedig a szurkolókért. 

Köszöntem!


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »