Azonosították a kolozsvári sportrendezvényen kitört tömegverekedés 15 résztvevőjét

Azonosították a kolozsvári sportrendezvényen kitört tömegverekedés 15 résztvevőjét

KOLOZSVÁR. A Kolozs megyei rendõrség azonosította és elõállította a múlt szombati kolozsvári sportrendezvényen kitört tömegverekedés 15 résztvevõjét.

A rendõrség a honlapján szombaton közleményben tudatta, hogy a kolozsvári polgárok sok, a helyzetet tisztázó felvételt és információt bocsátottak a nyomozók rendelkezésére, egyúttal köszönetet mondott mindazoknak, akik segítettek a futballhuligánok azonosításában. Az elõállítottak 19 és 35 év közötti kolozsvári, dési és tordai férfiak; ellenük rendbontás és csendháborítás miatt a rendõrség bûnügyi vizsgálatot rendelt el.

A közlemény szerint az elõállítottak "közbotrányt okoztak" egy kolozsvári sporttelepen, és "a helyzet erõszakba torkollott". A rendõrség azt is közölte: az esemény kapcsán még senki nem tett feljelentést.

Kolozsváron a múlt szombaton a helyi Universitatea labdarúgócsapat szurkolóihoz tartozó román futballhuligánok behatoltak egy sporttelepre, ahol a rivális CFR 1907 focicsapat magyar szurkolói csoportja által szervezett nemzetközi amatõr labdarúgókupa zajlott. A kupán erdélyi, magyarországi és felvidéki magyar szurkolói csoportok csapatai vettek részt családjaikkal együtt. A támadókat a rendezõk elõbb kitessékelték a kibérelt sportteleprõl, de azok késõbb láncokkal és botokkal tértek vissza, és tömegverekedés tört ki.

Mire a segélyhívó számon riasztott csendõrség a helyszínre ért, a magyar futballkupa résztvevõi visszaverték a támadást, és a támadók elmenekültek. A történtekrõl három nappal késõbb számoltak be kolozsvári portálok. A rendõrség csak a sajtóvisszhang után indított nyomozást az ügyben. Elsõsorban a megkésett hatósági fellépést sérelmezte Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke a belügyminiszternek küldött levelében, amelyben az ügy szigorú kivizsgálását kérte.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »