Băsescunak eldurrant az agya a magyar diplomaták december 1-jei letiltásától

Orbánt és Szijjártót pocskondiázza, Magyarországot fenyegeti a volt államfő

Durván kiverte a biztosítékot Traian Băsescu volt államfőnél az, hogy Szijjártó Péter magyar külügyminiszter minden diplomatának és minden minisztériumi alkalmazottnak megtiltotta a különböző országokban működő román nagykövetségek által a nemzeti ünnepségeken való részvételt.

„Orbán Viktor barátom, nem akarunk Budapesten meglátogatni, ahogy szándékotok ellenére megtettük az elmúlt száz évben. De ne provokálj, mert vannak határok” – írja péntek délutáni Facebook-bejegyzésében Băsescu.

Mint írja, hosszú listát készíthetne azokról az okokról, amelyekérta romániai magyarok éppen olyan mértékben büszkék lehetnek december 1-jén, mint a románok. A legfontosabb az, hogy „a magyarországi magyaroktól eltérően a romániai magyaroknak olyan politikai vezetésük van az utóbbi 26 évben, amely országos és nemzetközi szinten tiszteletnek örvend és amely elkötelezett az EU és a NATO értékei iránt, ezek pedig olyan értékek, amelyek Budapesten fakultatívvá és érdektelenné váltak az utóbbi években”.

Hírdetés

Băsescu szerint az lenne az egyetlen méltó válasz Szijjártó Péter „előzmény nélküli támadására”, ha Románia azonnal kiutasítaná Magyarország bukaresti nagykövetét és hazahívná budapesti diplomatáját.

„Különben Orbán Viktor kormányának e kalandorai nem értik meg, hogy az igazi Románia a Tiszáig tart. Őrizzen meg az Isten benneteket attól, hogy ez egyszer csak eszünkbe jusson, budapesti csahos kutyák” – írja a volt államfő.”

http://foter.ro

Kategória:Gúnyhatáron túl, Hírek


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »