Bayer Zsolt: Ha egy üzlet beindul

Bayer Zsolt: Ha egy üzlet beindul

Alig néhány nappal ezelőtt írtuk meg, hogy a nagy BKK-botrányban, amelyet a balliberális „sajtó” tálalt, gyakorlatilag minden hazugság. Hazugság a „jó szándékú” hekker legendája, hazugság a BKK felelősségének hangoztatása, hazugság, hogy a BKK nem tesztelte a rendszerét, mielőtt elindította volna, és hazugság, hogy egy hekker jutott hozzá majdnem 4000 felhasználó adataihoz.

Az informatikusok ugyanis egyértelműen megállapították, hogy a felhasználók adatait valaki belülről juttatta ki jó szándékú hekker(ek)nek, és az is kiderült, hogy az adatok kufárja csak a T-Systems Magyarország állományából lehet valaki. És azt is megírtuk, hogy mindezen bűncselekményekben vagy felbujtóként, vagy tettestársként ott a háttérben a sajtó.

Már amikor annak az anyagnak a megírására készültem, és beszélgettem szakértőkkel, többen is felhívták a figyelmemet, hogy a BKK elleni sorozatos hekkertámadás nagy valószínűséggel csak főpróbája egy sokkal nagyobb és pusztítóbb hatású támadássorozatnak, és arra is rámutattak, hogy ezek a próbák folytatódnak majd. (Ne feledjük: alig pár nappal ezelőtt írtuk meg azt is, hogy olyan méretű és intenzitású támadás alatt áll a BKK és a T-Systems Magyarország minden informatikai rendszere és honlapja, amilyen méretű támadásra a rendszerváltás óta nem volt példa, és hogy ez a támadássorozat rengeteg pénzbe kerül, továbbá nagyon sok ember kell hozzá. Vagyis ezt valaki[k]nek finanszírozni[uk] kell.)

Nos, máris itt az újabb főpróba! És ne lepődjünk meg, ismét a 24.hu az a portál, ahol „kiszivárgott adatok” landoltak.

Ezúttal a Bubi rendszeréből „lopott el” valaki adatokat, de lássuk a leg­illetékesebbek beszámolóját, vagyis a 24.hu legfrissebb „leleplező” írását.
„Újabb adatbázis érkezett szerkesztőségünkhöz, és forrásunk állítása szerint több mint 5 ezer ember adatait tartalmazza: azonosítók, telefonszámok, e-mail címek. Informátorunk szerint a Mol Bubi aktív szerződéseinek egy részéhez a BKK oldalának sérülékenysége miatt lehetett hozzáférni. Szakértők szerint ha hozzáértő a támadó, képtelenség lekövetni a nyomát. Így akár külsős ember is szimulálhatta, hogy a T-Sys­tems Magyarország személyi állományából szivárogtattak ki adatokat.”

Tehát több mint ötezer felhasználó adatai landoltak az ellenzéki propaganda- és revolvermédiánál, ám az imént idézett headline-ból a legérdekesebb kitétel ez: „akár külsős ember is szimulálhatta, hogy a T-Systems Magyarország személyi állományából szivárogtattak ki adatokat.”

Hírdetés

Ez az üzenet egyértelmű: megkezdődött a szálak további összekuszálása, miután megírtuk, hogy a T-Systemsből kellett érkeznie a múltkori, majdnem 4000 felhasználó adatát kiszivárogtató „hekkernek”. Mi sem bizonyítja jobban, hogy jó nyomon járunk, mint ez a gondosan elhelyezett félmondat, továbbá az a tény, hogy ismét felhasználók adataival házalnak „jó szándékú hekkerek”, és ismét a 24.hu nevű szennyportálnál.

Itt az ideje, hogy a nyilvánosság elé álljunk a legfontosabb információval: titkosszolgálati szakemberek szerint ezek a mostani „főpróbák” egy őszi vagy jövő tavaszi, valóban komoly kárt okozó támadás előkészületei. S hogy milyen támadás(ok)ra lehet felkészülni? Például az egészségügyi rendszerek vagy a nyugdíjfolyósító adatbázisai elleni „jó szándékú” hekkertámadásra. Mindenkinek a fantáziájára bízom, mi lenne itt, ha mondjuk a nyugdíjasok nem kapnák meg a járandóságukat.

Mondtam már, és most megismétlem: ezek bármire képes gazemberek, bűnözők, és pontosan úgy is kell velük bánni. Legyenek akár „jó szándékú” hekkerek, akár politikacsináló sajtómunkások.

Elég volt a mulyaságból és a félrenézésből! Tessék nyomozni és büntetni végre! Kerüljön börtönbe mindenki, akinek ehhez a gazemberséghez köze van!

Bayer Zsolt – ]]>www.magyaridok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »