Becsület napja bizonyítékkal: a szervező jobban cenzúráz az ÁVH-nál

‘Ne hozzatok zászlót mert a rendőrség oszlathat’ – írja Szalma. Az MH közleménye az emaillel kiegészítve.

KÖZLEMÉNYBecsület napja még egyszer – az igazság, bizonyítékkal

A szombati Becsület napi rendezvényt érintő, tegnap kiadott közleményünk nagy hullámokat kavart és számos valótlan információ kezdett el keringeni a Magyar Hajnal Mozgalom távolmaradásával kapcsolatban. Többen odáig mentek, hogy szavahihetőségünket kérdőjelezték meg, ezért kötelességünknek érezzük hogy újabb információkat osszunk meg az érdeklődőkkel távolmaradásunk hátterét illetően.

Nem szokásunk levelezéseket vagy onnan részleteket nyilvánosságra hozni, de most kénytelenek vagyunk kivételt tenni. E héten hétfőn kaptunk Szalma Gábortól egy emailt, melyben teljesen egyértelműen és írásban tájékoztatott minket mindarról amit információink szerint már letagad, miszerint állításával ellentétben valóban nem a rendőrség, hanem személyesen ő volt az aki szervezőként nem engedte a Magyar Hajnal Mozgalomnak a Becsület napi rendezvényen a többi részt vevő szervezettel egyenlő feltételekkel való megjelenést. Alább a levélrészlet:

„Ezek után a jogászunk tanácsára döntöttünk úgy, hogy megérünk (sic!) benneteket, hogy ne hozzatok magatokkal Hajnalos zászlót, transzparenst (…) A Magyar Hajnalt a korábban vázolt feltételekkel (- Vagy zászlók nélkül, csak a végén koszorúzva; – vagy a rendezvényt biztosító rendőr parancsnok engedélyével, a zászlókkal is) részt vehet a rendezvényen. Vonatkozik ugyan ez a KHŐ-re is.”

Fenti idézet teljes mértékben alátámasztja azt az információnkat, mely szerint ez esetben nem a rendőrség vagy a bíróság, hanem kizárólag Szalma Gábor az aki a jelek szerint minden eszközzel el kívánja lehetetleníteni a Magyar Hajnal Mozgalom részvételét a Becsület napi rendezvényen. Az ügy további pikantériája, hogy Szalma Gábor valamiért a rendőrségtől akar olyan dologra engedélyt kérni, amely egyáltalán nem tartozik annak hatáskörébe, abba a bíróság döntése szerint sem szólhat bele. Az ilyen megalkuvó, szervilis hozzáállást a legmélyebben elítéljük!

Ismét leszögezzük, hogy semmilyen nyomásgyakorlást nem tűrünk sem most, sem a jövőben, munkánkat kizárólag ezen elv szerint, a Nemzet érdekében végezzük.

Ezzel az ügyet a magunk részéről lezártnak tekintjük.

Az email lényegi részei:

From: solyom@arcvona… [mailto:solyom@arcvo..] On Behalf Of Szalma Gábor
Sent: Sunday, February 02, 2014 10:26 PM
To: Kisgergely András
Cc: Z
Subject: Re: Becsület napja

András!

Nincs két órája, hogy telefonon beszéltünk és elmondtam mindent, hogy mi, miért van. Egy korábbi beszélgetésünk alkalmával is elmondtam neked ugyan ezt, akkor Te azt mondtad, hogy megérted és elfogadod a döntésünket.

Erre most végig értetlenkedtél!

Elmondtam Neked érthetően többször is, hogy szeretettel várunk bennetet is, de sajnos pontosan a Ti cselekedetek miatt voltunk kénytelenek meghozni ezt a döntést, mert nem engedhetjük meg, hogy bármi is veszélyeztesse a rendezvény megtarthatóságát!

Elmondtam, hogy a rendőrségi tiltásban egyik pillére volt a Magyar Hajnal és a KHŐ részvétele a szervezők között, illetve a felszólalása. Mi ezt támadtunk a bíróságon, mert ilyen nem lesz!

Ezt elfogadta a bíróság! Ezek után a jogászunk tanácsára döntöttünk úgy, hogy megérünk benneteket, hogy ne hozzatok magatokkal Hajnalos zászlót, transzparenst, mert a rendezvényen résztvevő rendőségi jogász értékelheti úgy a zászlók megjelenését, hogy: No, lám, mégiscsak szervező a Magyar Hajnal, netán fel is szólalnak, szóval a szervezők megszegték a bíróságnak tett beadványukat, így a tiltást érvénybe helyezik és oszlatják a rendezvényt.

Hírdetés

Hiába perelnénk utólag a rendőrséget eredményesen, hogy Ti csak résztvevők vagytok, hiába a nyertes per utólag, hónapok múlva, a rendezvényt miattatok NEM LEHETNE MEGTARTANI!!!

Ezt nem fogjuk vállalni!

Ezt amikor elmondtam Neked, amikor beszéltünk első körben telefonon, ezt Te meg is értetted és azt mondtad, hogy természetesen elfogadod a döntésünket!

Még akkor megbeszéltük azt is, hogy mindennek ellenére a koszorúzás végén Ti is le fogjátok tenni a Magyar Hajnal nevében a koszorút, amit mi be fogunk mondani, lévén már ez is egy pofon a rendőrségnek.  Ezzel is azt szerettem volna, hogy lássátok, hogy nem veletek van problémánk, hanem nem akarjuk a rendezvény megtarthatóságát veszélyeztetni!

Szóval, hogy tiszta legyen mindenkinek, ezek után felhívsz és szóvá teszed ezt a tényt, hogy csak Nektek nem lehetnek kint a zászlóitok. Ugye érzed Te is, hogy ez így egyrészt mókás, másrészt bosszantó!

A mostani beszélgetésünk alkalmával még azt is felajánlottam, hogy gyertek testületileg és hozzátok a zászlaitokat, és a helyszínt biztosító rendőr parancsnokkal a helyszínen egyeztetem, hogy résztvevőként ti is itt vagytok, szóval ne legyen probléma. Ha ebbe beleegyeznek ott, akkor semmi akadálya nem lenne a zászlóknak!

Te erre azt mondtad, hogy Ti nem kértek engedélyt és nem alkudoztok az ellenséggel, így ha engedélykérés nélkül nem megy, ti nem jöttök.

Én már akkor a beszélgetés alkalmával is elmondtam neked, hogy ez így megint csak buta hozzáállás, mert nem a rendőrség a mi ellenségünk, szóval nem, hogy csak mókás ismét, de már kifejezetten bosszantó ez a fajta hozzáállásotok!

Csak a jogész lányok szaktudásának és az isteni közbenjárásnak köszönhetjük, hogy a bíróság úgy döntött, hogy a rendezvényt mégis megtarthatjuk!

A Magyar Hajnalt a korábban vázolt feltételekkel

(- Vagy zászlók nélkül, csak a végén koszorúzva;

– vagy a rendezvényt biztosító rendőr parancsnok engedélyével, a zászlókkal is)

részt vehet a rendezvényen.

Vonatkozik ugyan ez a KHŐ-re is. Bár nem tudom mi közük az egészhez. Sajnálom őket.

Egyszer és mindenkorra meg kell szüntetni a hasonló megnyilvánulásokat a nemzeti oldalon!

A levelet a többi érintettnek is továbbítom!

Gábor

Előzmény:

http://magyarhajnalmozgalom.hu/?p=276

Nem engedünk a ’45-ből! A Becsület napi rendezvény margójára2014-02-05

A Magyar Hajnal Mozgalom több rendezvénybejelentéssel élt a közelmúltban a
BRFK felé, mely alkalmakon meg kívántunk emlékezni a magyar-német csapatok
1945. február 11-i budapesti várbeli kitöréséről. Ezeket a rendezvényeket
Budapest rendőr-főkapitánya, majd fellebbezésünket követően a bíróság is
betiltotta olyan indokok alapján, melyek a jogi nonszensz kategóriájába
esnek és a jelek szerint kizárólag a Magyar Hajnal Mozgalom által megtartani
kívánt rendezvényekre vonatkoznak.
Ezen előzmények után csatlakozni kívántunk a február 8-án, számos szervezet
részvételével tartandó megemlékezéshez, melyet Mozgalmunkra hivatkozva
szintén megtiltott a BRFK, de később a bíróság azt mégis engedélyezte. A
napokban megdöbbenéssel értesültünk a Szalma Gábor (MNA) szervezőtől, hogy
bár részvételünket tudomásul veszi, de zászlóinkat a többi résztvevővel
ellentétben nem engedi használni. Teszi ezt arra hivatkozva, hogy
álláspontja szerint, ha ott a mi zászlóink és jelképeink megjelennének, a
rendőrség állítólag azonnal oszlatna.
Információnk szerint a bíróság tiltást hatályon kívül helyező határozatában
ilyen kitétel nem szerepel. Így nem a rendőrség, hanem maga a rendezvény
egyik szervezője tiltja le a jelképeink használatát, bár erre sem a
rendőrség, sem a bíróság nem utasította. Ennek értelmében, az állítólag
rendszer-ellenes, harcos MNA képviselője rendőrebb a rendőrnél és
szolgalelkűen, megfelelési kényszertől hajtva próbál a hatalom kedvében
járni?! A Magyar Hajnal Mozgalom nem hajlandó megalkudni a fennálló
hatalommal, a zászlóinkat önként le nem tesszük, így ilyen feltételek
mellett nem fogunk tudni részt venni a megemlékezésen.
Csak remélni merjük, hogy ez nem az összes részt vevő szervezet döntése
volt, kizárólag Szalma Gáboré, de ha mégis akkor a gyávaságuk
következményeit viselniük kell majd.

Magyar Hajnal Mozgalom közleményei nyomán magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »