Bencsik András: 60 millió

Bencsik András: 60 millió

Az idei kötcsei találkozón Orbán Viktor kormányfő beszélt arról a NATO köreiben publikált számításról, amely szerint 2020-ig – nem tévedés, 2020-ig – 60 millió migráns kelhet útra Afrikából, túlnyomó többségük Európa irányába, közölte a nyilvánossággal Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Ez a számítás alaposan átírja az úgynevezett migránskvóta kapcsán kirobbant politikai adok-kapok történetét. Ugyanis amennyiben a NATO félig-meddig bizalmas számítása helytálló, és miért ne volna az, akkor itt már régen nem a szegény szír menekültekről van szó, akiknek hazájában amúgy véget ért a háború, ezért százezrek már elindultak haza, újjáépíteni rommá lőtt hazájukat.

Itt bizony egy új forgatókönyv bontakozik ki a szemünk előtt, amelynek legfőbb célja a hagyomány szerinti európai létezés felszámolása és egy olyan kevert létforma bevezetése, amely pontosan olyan hatékonysággal törli el az általunk ismert Európa értékeit, ahogy az antik világot söpörték el a népvándorlás korának barbár hullámai.

Az elkövetkező két évben 60 millió ember kel útra Afrikából az éhség és a szomjúság, az embertelen nyomorúság elől menekülve. És hányan kelnek útra az azt követő tíz, húsz, harminc évben? És merre mennek a már százmilliók? Nyilván arra, amerre a legkönnyebb az út, ahol a legbiztosabbnak látszik a létezés, ahol a legnagyobb a jólét, ahol van elég étel és ital, ahol élni lehet – és ahol nem kell attól tartani, hogy gépfegyverrel lőnek az érkezőkre.

A Római Birodalom bukásáról egyre többet és egyre többször kell beszélni, mert nemcsak arról van szó, hogy a negyedik-ötödik századra a par excellence római létezés végleg megszűnt valóság lenni a földrész nyugati térségeiben, hanem arról is, hogy a keleti részen Bizánc még ezer éven át ellenállt a barbár rombolásnak, visszaverte a népvándorlás hullámait, ha kellett, erővel, ha kellett, pénzzel, ha kellett, ravaszsággal.

Róma nem halt meg, csak átalakult és hosszabban virágzott, mint ameddig antik korszaka tartott. A most kettészakadni készülő Európára talán épp ez a sors vár. Az új barbárok sokmilliós tömege végleg elsöpri majd a hagyományos értelemben vett európai létezést, ami azt jelenti, hogy a franciák nem lesznek franciák, a hollandok nem lesznek hollandok, a belgák nem lesznek belgák, a németek nem lesznek németek, hanem talán egy kalifátus lakói.

De talán mégsem ilyen sötét a jövő. A német Szabaddemokrata Párt nagyon szeretne visszakerülni a parlamentbe, ezért a párt elnöke, Christian Lindner interjút adott a Bildnek, amiben ilyeneket mondott: „a menekültek Németországban tanulhatnak nyelvet, dolgozhatnak, a gyerekek iskolába járhatnak. Ha azonban Szíriában újra béke lesz, Németországnak meg kell szüntetnie a menekültstátuszukat. Ekkor kérvényezhetik, hogy ott maradhassanak, de ha a feltételeket nem teljesítik, haza kell menniük. Németország elrabolná Szíria jövőjét, ha az oda érkezett, megsegített és továbbképzett embereket ott tartaná. Ki fogja akkor újjáépíteni Szíriát, ha béke lesz? Ha a veszély elmúlt az anyaországban, a menekülteknek haza kell menniük. Nem alapvető emberi jog, hogy az ember kikeresse a világon azt az országot, ahol élni szeretne.”

És így tovább. Ugyan már rég nem Szíriáról van szó, és a 60 millió sem onnan készül elindulni, de ez a nyilatkozat figyelmet érdemel. Úgy látszik, vagy nagyon nagy a baj, vagy a német liberálisok nagyon szeretnének ismét a parlamentben ülni.

Bencsik András – ]]>www.demokrata.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »