Bevándorlókat ment meg Superman a legújabb képregénysorozatban

NEW YORK. A bolygó elpusztítására érkezett földönkívüliek és milliárdos gonosztevõk megállítása helyett Superman ezúttal egy bevándorlókra támadó amerikai munkással számol le az Action Comics új számában.

Az 1938 óta megjelenõ képregénysorozat legújabb számában a szuperhõs megakadályozza, hogy egy kirúgott gyári munkás megöljön egy csapat bevándorlót.

A kék felsõt és piros-fehér-kék színû kendõt viselõ bajszos férfi elfátyolozott nõket és spanyol ajkú munkásokat fenyeget a kezében lévõ pisztollyal, miközben szitkokat szórva azzal vádolja õket, hogy ellopták a munkáját.   

"Olcsón dolgoztok, nem beszéltek angolul, ezért nem tudtok visszaszólni, vagy akár egy fillérrel is többet kérni. Elvesztettem miattatok a munkámat. A megélhetésemet. Ezért megfizettek" – mondja a férfi, miközben tüzet nyit. Ekkor azonban Superman közbelép, és a mellkasáról csak úgy pattognak le a lövedékek.   

"Az egyetlen, aki felelõs a sötétségért, amely megfojtja a lelked, az te magad vagy" – mondja a szuperhõs a munkásnak. A jelenet az Egyesült Államokban történt közelmúltbeli eseményeket idézi fel.   

Augusztus közepén véres összecsapásokká fajult az amerikai polgárháború déli fõparancsnokának, Robert Lee tábornoknak emléket állító szobor eltávolítása miatti tüntetés és ellentüntetés a virginiai Charlottesville-ben. A zavargásokban egy fiatal nõ is életét vesztette, amikor a tüntetésre – Ohióból – érkezõ egyik neonáci szándékosan az ellentüntetõk közé hajtott autójával.   

2015-ben az akkor 21 éves, rasszista meggyõzõdésû Dylan Roof tüzet nyitott fekete hívõkre a Dél-Karolina állambeli Charleston egyik templomában és megölt kilenc afroamerikai hívõt.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »