Bill Clinton nekiment az aktivistáknak

Bill Clinton nekiment az aktivistáknak

Betámadták Bill Clintont a Black Lives Matter aktivistái, az egykori elnök viszont úgy vélte: azokat védik meg, akik elvették az életeket, amik szerintük számítanak.

Azokat az embereket véditek, akik mások életét veszik el. Pedig azt állítjátok, ezek számítanak – így vágott vissza Bill Clinton a Black Lives Matter aktivistáinak, akik csütörtökön számon kérték őt felesége szavaiért. A The Washington Post számolt be róla: csütörtökön támadták be a volt elnököt Philadelphia mellett, ott, ahol idén júliusban a demokrata párti gyűlést is fogják tartani.

„A fekete fiatalok nem szuperragadozók” – volt olvasható egy aktivista tábláján, reagálva ezzel a most az elnökségért indulni szándékozó Hillary Clinton korábbi mondataira. Idén húsz éve történt, hogy John J. DiIulio Jr. neokonzervatív akadémikus arra figyelmeztetett: fiatal utcai harcosok ragadozókként lephetik el az országot a következő tíz évben. Bár a kedélyeket lehűtötték, és még Dilulio is elvetette a szuperragadozókról szóló elképzelését, addig azért többen csatlakoztak hozzá, figyelmeztetve az állítólagos veszélyre. Így tett akkor Hillary Clinton is, mint azt a Reason oldalán tavaly novemberben olvashattuk. Clinton azt mondta, már nem csupán fiatal tagokból álló bandákról van szó, hanem empátia és értelem nélküli szuperragadozókról. Mindezzel a férje által két évvel korábban aláírt, erőszakos bűnesetekről szóló törvényt igyekezett megvédeni.

Bill Clinton most a tiltakozásra úgy reagált: nem tudja, akkor hogy írnák le azokat a bandavezetőket, akik tizenhárom éves társaikat küldik az utcára, hogy gyilkoljanak meg afroamerikai fiatalokat. A volt elnök úgy vélte, az aktivisták ezeket a bandavezéreket védik meg. Clinton szerint épp a törvény miatt zuhant nagyot a bűncselekmények és merényletek száma. Az egykori elnök mindenesetre hozzátette: Bernie Sandersszel szemben felesége nem szavazta meg a törvényt, hiszen „azzal töltötte minden idejét, hogy az egészségügyet kívánta elérhetővé tenni szegény gyerekek számára.” „Kik voltak ők? És az ő életük számít” – tette hozzá.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »