Bírálták a szilveszteri női biztonsági övezet létrehozását

Bírálták a szilveszteri női biztonsági övezet létrehozását

A DPolG nevű német rendőri szakszervezetet vezető Rainer Wendt bírálta, hogy biztonsági övezetet hoznak létre a nőknek a berlini szilveszteri ünnepségen – írta szombati számában a Neue Osnabrücker Zeitung című helyi napilap.

Wendt szerint egy ilyen létesítmény felállítása azt a “lesújtó üzenetet” közvetíti, hogy a nők nincsenek biztonságban a támadásoktól a zónán kívül. A szakszervezeti vezető úgy vélekedett, hogy a lépés figyelmen kívül hagyja a politikai dimenziót.

Németországban két évvel ezelőtt több száz nő fordult a rendőrséghez, mert szexuálisan zaklatták vagy meglopták őket a szilveszteri tömegben Kölnben és több német nagyvárosban.

Berlinben az idén ennek elkerülése érdekében átveszik a müncheni Oktoberfesten sikerrel alkalmazott megoldást, és nagyméretű sátrakból álló biztonsági övezetet alakítanak ki nőknek a világ legnagyobb szilveszteri bulijaként is emlegetett belvárosi szabadtéri rendezvény területén. A német főváros jelképeként számon tartott Brandenburgi kapunál felállított sátorban a városi krízisintervenciós szolgálat szakemberei nyújtanak segítséget az esetleg szexuális zaklatás áldozatául eső nőknek.

A rendezvény szervezői elmondták, hogy a létesítmény felállítását a berlini rendőrség szorgalmazta. Más biztonsági óvintézkedéseket is életbe léptetnek, például betonoszlopokat állítanak fel egy esetleges tömeges gázolásos merénylet elkerülése érdekében, valamint a belépőkapuknál tüzetesen átvizsgálják a csomagokat.

MTI / hirado.hu

The post Bírálták a szilveszteri női biztonsági övezet létrehozását appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »