Borús jövőképet festett a migránsokról Spöttle

Borús jövőképet festett a migránsokról Spöttle

A németországi kis népszámlálás nemrég közzétett adataival kapcsolatban nyilatkozott a Kossuth Rádiónak a biztonságpolitikai szakértőként nyilatkozó Georg Spöttle. Aggódik a növekvő bűnözés és a külföldről betelepülők alacsony iskolázottsága miatt.

Iszonyatosan megemelkedett a bűncselekmények száma Németországban a migrációval összefüggésben. Nagyon sok szexuális bűncselekménnyel kapcsolatos feljelentés érkezik a német hatóságokhoz, akárcsak Svédországban – mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő  a 180 percben.

Georg Spöttle annak kapcsán nyilatkozott, hogy tovább nőtt tavaly Németországban az úgynevezett migrációs hátterű lakosság aránya. 2016-ban 22,5 százalék tartozott ebbe a kategóriába a szövetségi statisztikai hivatal kedden közzétett adatai szerint. Ez azt jelenti, 18,6 millió migrációs hátterű ember élt a 82,6 milliós lakosságú Németországban, ami új rekordnak számít.

A német statisztikai hivatal a tavaly végzett mikrocenzus – kis népszámlálás – eredményére hivatkozva azt is közölte, hogy a migrációs háttérrel rendelkező népesség több mint felének van német állampolgársága, ebből 42 százaléknak születése óta.

Hírdetés

Georg Spöttle szerint a bűnözés növekedésén kívül, a Németországot célzó tömeges migráció jelentette további probléma, hogy az érkezők rendkívül alacsony iskolázottságúak, főként a szubszaharai térségből jött emberekre igaz ez, az ő nagy részük semmilyen iskolát nem végzett. Őket szinte lehetetlen bevinni a munkaerőpiacra, ezért előfordulhat, hogy életük végéig szociális segélyen fognak élni – tette hozzá.

A németországi kis népszámlálás szerint a migrációs hátterű rétegben az átlagosnál magasabb azok száma, akiknek nincs iskolai végzettsége vagy szakmai képzettsége. A 25-35 éves korosztályban 9 százalék azok aránya, akik nem fejezték be az iskolát, és 32 százalék azoké, akiknek nincs szakmai végzettségük, míg ez az arány a nem migrációs hátterűek esetében 2, illetve 9 százalék.

Ezzel szemben viszont mindkét csoportban ugyanolyan arányban találni érettségizetteket (37 százalék) és felsőfokú végzettséggel rendelkezőket (27 százalék).

forrás: 180 perc/Kossuth Rádió, MTI

The post Borús jövőképet festett a migránsokról Spöttle appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »