Botka László tanácsadója pénzért kuncsorog „Európánál”

Botka László tanácsadója pénzért kuncsorog „Európánál”

botka_lengyel_cimlapp.jpgLengyel László, Botka László tanácsadója pénzt és politikai támogatást vár Európa vezetőitől, hogy 2018-ban hatalomba segítsék a baloldalt. Érdekes, hogy Botka kormányfő-jelöltként éppen Brüsszelben debütál.

Lengyel László nagy cikket közölt a szombati Népszavában. Ebben felvázolja, hogy hogyan is kell megnyernie a baloldalnak a jövő évi választásokat. Lengyel írásában 1990-hez képest nincsen semmi új, eszerint a magyar emberek előtt két választás van: Európa, vagy mucsa. Botka László tanácsadója azonban nem bízná a véletlenre a választások kimenetelét. Európa politikai és pénzügyi támogatását is várja a nagy balos sikerhez:

 „A választások utáni német-francia politikai vezetésű EU-ban remélhetőleg meglesz a szándék az integráció elmélyítésére, és az illiberális/autokrata országok politikai változásának támogatására.” 

Vagyis Lengyel László komoly nyomásgyakorlást vár el az EU-tól. De a nyomásgyakorláson kívül pénzért is kuncsorog:

 „Ha az európai vezetők a magyar választást európai választásnak is tekintik, és annak fogják tekinteni, akkor politikai és anyagi támogatást nyújtanak egy Európa-párti demokratikus ellenzéknek.” 

Hírdetés

Ezekkel a mondatokkal egyébként egybecseng, hogy Botka László első hivatalos külföldi turnéállomása miniszterelnök-jelöltként éppen Brüsszel lesz. Botka tanácsadója tehát visszatért a baloldal régi fegyveréhez és a kádári hagyományhoz. Ha tiszta választásokon nem tudják legyőzni a nemzeti oldalt, akkor külső hatalmak segítségét kérik. Azt pedig már csak halkan jegyezzük meg, hogy természetesen törvénybe ütközik, ha politikai pártok külföldről fogadnak el anyagi támogatást.

Úgy látszik, hogy a baloldal semmiből sem tanul. Még ha azt is lehetne gondolni, hogy ezúttal tényleg megújul a szocialista párt, és Botka valamiféle új (régi) irányt képvisel, időről időre kiderül, hogy ezek bizony ugyanazok. És ugyanazok adnak nekik tanácsokat is.

Épp ideje lenne, hogy ne csak az MSZP levitézlett politikusai, hanem azok szürke kardigános tanácsadói is eltűnjenek végre a magyar közéletből.

(a borítóképen a Nyugati Fény felvétele, Lengyel László az MSZP miniszterelnök-jelöltjével, Botka Lászlóval ebédel)


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »