Botka tényleg lebontaná a kerítést, hiába magyarázkodik az MSZP

Botka tényleg lebontaná a kerítést, hiába magyarázkodik az MSZP

12197869_5462abc806a8f833ce0685d058a42eef_wm.jpgBotka László a napokban a Reuters hírügynökségnek azt nyilatkozta, hogy ha hatalomra jut, akkor lebontaná a határkerítést.

Botka László elmondta a saját „köteles beszédét”. A Reutersnek adott interjúban arról beszélt, hogy lebontaná a déli határon lévő kerítést. Egészen pontosan a következő jelent meg a Reuters honlapján:

 „Botka azt is mondta, hogy lebontja a kerítést a szerb határon – amelyet Orbán húzott fel, hogy Magyarországon kívül tartsa a migránsokat – mihelyt az Európai Unió határvédelmi ellenőrzése megvalósul és megnyugszik a helyzet a Közel-Keleten.” 

„Botka also said he would dismantle a fence along the border with Serbia – which Orban put up to keep migrants from entering Hungary – as soon as European Union border protection controls are in place and the situation in the Middle East calms down.”unnamed_2.jpg

A józanabb szocialisták azóta kármentésbe kezdtek és azzal próbálják magyarázni Botka szavait, hogy csak félrefordításról van szó. Ez azonban nem állja meg a helyét.gz.JPG

Hírdetés

Már csak azért sem, mert Botka László szavait először a Klubrádió fordította (13. perctől). Vagyis szó nincs arról, hogy a fideszes gépezet próbálta volna eltorzítani az MSZP miniszterelnök-jelöltjének szavait. A Klubrádió a következőképp fordított:

„A Szerbiával határos drótkerítést lebontatja Botka, amennyiben az európai határvédelem biztonságos lesz és nyugvópontra jut a közel-keleti válság.”

Ha ez azonban még mindig nem lenne elég, akkor nézzünk meg pár korábbi idézetet Botka Lászlótól a déli határkerítéstől:

 „A Fidesz-kormányt azonban csak az érdekli, hogy politikai céljaira használja a (menekült)ügyet, félelmet keltsen a lakosságban, ezért „dobtak ki” sok tízmilliárdot teljesen hasztalan „új vasfüggönyre”. (2015. 08. 26. Heti Válasz

Hiába tehát Botka mosdatása, Botka László le akarja bontani a kerítést. Ezt nem lehet másképp magyarázni, hiába is próbálkoznak ezzel a szocialisták.

Botka László és az MSZP kimutatta a foga fehérjét, Magyarországra szabadítanák a migránsokat.


Forrás:spiler.blog.hu
Tovább a cikkre »