Bravó! Kimentik a szír terroristákat Aszadék karmai közül

A Szana szíriai állami hírügynökség pénteken azt írta, hogy mintegy 300, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezethez köthető szélsőségest szállítanak át családjaikkal együtt Deraa és Idlíb tartományba. Az evakuációt követően a damaszkuszi kormány visszaszerezheti az ellenőrzést az Izrael közelében található térség felett.

Szíria északi részén holttestek tucatjaira bukkantak két tömegsírban a Rakkához közeli Vaviban. Az áldozatokat az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szélsőségesei végezték ki. A Szana úgy tudja, hogy a tömegsírokat a faluba visszatérő helyiek találták meg.

A kormányerők szombaton több légicsapást és tüzérségi támadást hajtottak végre a főváros, Damaszkusz közelében a felkelők egyik ostrom alatt álló központja ellen – tudatta az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, londoni székhelyű szervezet.

A terepen kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező csoport szerint Kelet-Gúta térségében legalább két civil vesztette életét. A területen található oktatási intézményeket bezárták.

Az orosz légi támogatást élvező szíriai hadsereg szombaton újabb településeket szerzett vissza a dzsihadistáktól és a felkelőktől Idlíb tartomány peremén. A térségben hétfőn indított hadműveletet a katonaság. A harcok elől a nap folyamán százak menekültek el. A damaszkuszi rezsim célja, hogy megszerezze Idlíb délkeleti részét, biztosítva ezzel az Aleppót Damaszkusszal összekötő utat.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »