Brit kommentelők Orbánról

Orbán Viktor hétvégi tusványosi beszédéről számolt be a brit Daily Express, amelyben a leginkább a kormányfő Donald Trumppal kapcsolatos kijelentéseit elemzik. A cikk utáni hozzászólásokból kiderül, hogy az olvasók döntő többsége elismerően ír a magyar kormányfő politikájáról.

A jobboldali brit napilap Nem tudtam volna megfogalmazni, mire van szüksége Európának című cikkéhez érkezett olvasói hozzászólásokból válogattunk.

„Égetően szükségünk lenne több ilyen vezetőre”, írta a Budaman nevű kommentelő, majd erre jött egy válasz Lameducktól: „Egyike azon kevés uniós vezetőnek, akinek megvan a bátorsága és az intelligenciája is„.

Több hozzászóló szerint is Orbán Viktor kimagaslik az uniós politikusok között.

„Száz százalék, hogy Orbán a legjobb kormányfő Európában, aki tényleg törődik az országával és annak állampolgáraival.”

Hírdetés

„Az egyetlen épeszű politikus Európában”, írta ToddMartin nevű olvasó.

„Sajnos Orbánnak kevés a befolyása, egy 10 milliónál kisebb országot képvisel.”

„Jól beszél Orbán úr! MI is látjuk, ÖN is látja, és Európa ÁLLAMPOLGÁRAI látják. Csak az idióta és bűnöző politikusok nem képesek erre. Ezért van az, hogy a nyugati világban Donald Trump győzelméért imádkoznak”, írja NotDaunted.

Mások a kormányfő biztonságát féltik szókimondó politikája miatt: „Nagyon remélem hogy Orbán Viktornak jó testőrei vannak. Csodálkozom, hogy az uniós hierarchia még nem próbálta eltenni láb alól. Minden szava igaz, és ő az egyetlen politikus Európában, aki látja, milyen jövő vár ránk”.

Többen reményüket fejezték ki, hogy sikerrel jár az októberi kvótareferendum: „remélem megnyeri az októberi népszavazást a merkeli kötelező kvóta ellen. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja nyerni”, írta a FannyBrice nevű kommentelő.

Az egyik olvasónak annyira tetszett Orbán Viktor kiállása az uniós migrációs politika ellen, hogy azt írja, a legszívesebben Magyarországra költözne.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »