Brüsszel: szád befogod, Magyar!

Brüsszel: szád befogod, Magyar!

Mit csinál egy tekintélyes EU-vezető, amikor migránsok milliói ostromolják az európai partokat? Semmit? Jó, persze, azt is. De maradék idejét sokkal fontosabb dologra fordítja: beszól a magyaroknak, ennek a kulturálatlan csürhének!

Frans Timmermans úr, az Európai Bizottság első alelnöke tegnap felkelt és elment az Európai Parlamentbe. Előző nap jó, ha harmincan voltak jelen a 751 képviselőből, gondolta, most legyenek legalább eggyel többen. Lássa a marha európai, ég a munka a dolgos kezek alatt ily magas szinten is!

Főleg, hogy a mostani plenáris ülés volt, ilyenkor a büfés húga is mindig bekukkant, márpedig neki tetszetős a vádlija. S az tényleg sokkal érdekesebb dolog, mint a keddi nihil-téma, a máltai uniós elnökség. Ezért érdemes felkelni.

Timmermans úr várakozásai sajnos nem teljesültek. Az uniós képviselők jórésze ugyan ezúttal benézett a munkahelyére, azonban a fent említett hölgy elmaradt. A repi-vizeket egy fess líbiai fiú osztogatta helyette. Timmermans úr csalódottságát elpanaszolta főnökének is, aki nem osztozott problémájában. „Vádli-vádli, píszí van, Frans, drágaságom, egyre megy!” – mondta Jean-Claude Juncker. Az ominózus lábszárat lelkesen ünnepelték a liberális és zöld frakció jelenlévő tagjai is.

Timmermans úr gyorsan végignézett a napirenden – hát, ettől sem kezdett levegőt kapkodni izgalmában. Az óramutató szépen, komótosan forgott, néha szavazgattak is. Igen fontos dolgokról persze. Timmermans úr és Juncker bizottsági elnök boldogan kacagott össze, amikor 662 szavazattal 32 ellenében 2 tartózkodás mellett elfogadták az aktuális állásfoglalást: az Európai Parlament felszólította a tagállamokat, hogy tegyenek lépéseket azért, hogy a vásárlók tartós, kiváló minőségű, javítható és fejleszthető termékekhez jussanak hozzá. Mert különben aztán különben lesz!

Timmermans úr aztán elgondolkozott azon, hogy vajon milyen lobbi pénzelheti a 32 nemmel szavazót és a két tartózkodót. Alighanem az egyszer használatos pajesznyíró-gyártók szövetsége állhat a háttérben. Ennek utána kell nézni. Nehogy már kimaradjon legközelebb egy ilyen buliból!

Aztán voltak kérdések is, erről-arról, csupa limlom dolog, költségvetés, szegénység, munkanélküliség, kisebbségi jogok, ilyenek. Aztán ez a Morvai Krisztina előhozta a migráns-ügyet. Hát ezen most nagyon kiakadt! Mit képzelnek ezek a magyarok!

S Timmermans úr egy holland szociáldemokrata minden gőgjével, magából kikelve oktatta ki a rebellis magyar csürhét: „Mi történt volna, ha 1956-ban a svéd, a dán, a holland, a belga és a luxemburgi kormányfő, valamint a német kancellár azt mondják, hogy a magyarok nem tartoznak ide kulturálisan, ezek az emberek elfogadhatatlan módon megváltoztatnák a kultúránkat?”

Tetszik érteni? A helyén tetszik érteni? A nagyon demokrata EU-vezető azt mondja, hogy mi, magyarok annyira tartozunk az „európai civilizációhoz”, mint az afgánok, pakisztániak, líbiaiak – vagy mondjuk szomáliaiak. Ezt mondja nekünk ez a nagyszerű holland, akinek hazája Szent István koronázása után még bő 600 évig keresgélte saját államiságát.

Hírdetés

Timmermans úr azt is üzeni, hogy vegyük már észre: mi, magyarok, kelet-európaiak, csak a művelt Nyugat kegyelméből lehetünk Európa része. Hogy mi sokadrangú kulturálatlan bunkók vagyunk, és tartsuk a szánkat és hajoljunk egy nagyon mélyet, ha egy igazi európai ember szóra méltat! De inkább csússzunk és rimánkodjunk, mert holnap le leszünk cserélve derék migránsokra!

Az Olaszország partjait ostromzár alatt tartó inváziót Timmermans úr egy mondattal lerendezte: az Európai Bizottság nagyon együtt érez, tonnaszámra rendelik a megoldást előkészítő tanulmányokat, addig azonban a digók oldják meg maguk! Van itt szolidaritás, kérem!

Egy valamire azonban Timmermans úr nagyon felhívja az olasz hatóságok figyelmét: „Nincs senki az Európai Bizottságban, aki bármivel is gyanúsítaná a Földközi-tengeren migránsokat mentő civil szervezeteket, senki nem kérdőjelezi meg, hogy ezen szervezetek szándéka jó és nemes!”

A római kormány se bántsa ezeket a derék embercsempészeket! Olaszországnak az a dolga, hogy kidolgozzon egy „magatartási kódexet a balesetek megelőzésére”.

Timmermans úr nagyon elégedett volt magával. Ez a nap sem telt el hiába: lealázta a magyarokat, megmutatta európaiságát és közben bókolt egy derekasat Soros György felé is.

Mehet a kasszához, lesz itt prémium!

Fotó: euractiv.com

Máté T. Gyula – ]]>http://matete.pestisracok.hu]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »