Búcsúüzenetet küldtek az utasok, sírt a személyzet a zuhanó repülőn

Az AirAsia légitársaság egyik gépének utasai 6 ezer métert zuhantak nem sokkal azután, hogy a gép elérte repülési magasságát vasárnap.

Az ausztrál Perth-ből Baliba tartó repülő 25 perce volt úton, amikor egyszer csak csökkent a nyomás a kabinban, és zuhanni kezdett. A problémát feltehetően műszaki meghibásodás okozta, de végül mind a 145 utas ép bőrrel megúszta az esetet.

A zuhanáskor azonnal kioldódtak az oxigénmaszkok, de az utasok úgy érezték, hogy biztosan nem élik túl.

Hírdetés

Az egyikük, Leah például arról számolt be, hogy azonnal elővette a telefonját és üzent a családjának, remélve, hogy megkapják búcsúzkodását. Mindenki búcsúzott egymástól. Nagyon kiborító volt.

Először csak annyit észleltek, hogy az egyik stewardess izgatottan rohant végig a folyosón, majd abban a pillanatban leestek az oxigénmaszkok és kitört a pánik. Az utasokkal nem közölték, hogy mi a baj, a kétségbeesést pedig csak fokozta a személyzet viselkedése, akik sikoltoztak és könnyeztek – mondta egy másik utas.

Az AirAsia Indonesia légitársaság utólag elnézést kért az utasoktól. A repülő pedig végül biztonságosan landolt Perth-ben – írja a CNN.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »