Budapestig vonulna a román nacionalista politikus

Budapestig vonulna a román nacionalista politikus

BUKAREST. A hibrid háború már elkezdõdött Budapest és Bukarest között, és a román államnak többé egyetlen megaláztatást sem szabad elviselnie Alexandru Cumpãnaºu pártelnök szerint.

A román törvényhozásban képviselõkkel nem rendelkezõ nacionalista törpepárt, a Románia Modernizációjáért Koalíció (CNMR) vezetõje a DC News nevû román hírportálnak adott interjút, melyben szokatlanul agresszív kijelentéseket tett a magyarsággal és Magyarországgal szemben. Az alábbiakban egy rövid részletet közlünk a Fõtér.ro által szemlézett interjúból:

Jövõre konfliktusba fog kerülni Románia Magyarországgal?

Igen. Nem feltétlenül katonaiba, mert ez azt jelentené, hogy harmadjára is eljutunk Budapestig. Magyarországnak ma csak egy hangos bohóca és nulla hadserege van. De az biztos, hogy a hibrid háború már elkezdõdött és a román államnak el kell döntenie, hogy megvédi magát.

A politikai vezetõknek kötelességük eszeseknek és racionálisaknak lenniük és bár eddig meg tudtam érteni a Moszkva Magyarországot irányító ügynökeitõl származó sértegetésekkel szembeni tétlenséget, a dolgok most teljesen másképp állnak. Magyarország – Románia viselkedésétõl függetlenül – már eldöntötte, hogy konfliktusba kerül Romániával és mostantól kezdve a román államnak többé egyetlen megaláztatást sem szabad elviselnie.

Hírdetés

Javában zajlik az a nagy terv, amirõl beszéltem és írtam, és ami azóta pontosan úgy zajlott, ahogy azt leírtam.

És mit kell tenni?

Nem tudom, hogy mit fog tenni a román állam és a szövetségesek, de a CNMR többé nem fog eltûrni egyetlen Románia elleni sértést, sértegetést, vagy provokációt sem. A Hunoros példa magáért beszél, hogy mások is okuljanak belõle. Már csak ennyit mondhatok el: 2017. december 1-e lesz a napja, hogy Románia visszakapja a méltóságát minden románban.

A CNMR megtartja a méltóság meneteléseit az „RMDSZ-es vezetõk által irányított” térségekben, a következõ egyszerû üzenettel: Mi, az egész országból érkezett románok nem adtuk fel ezeket a területeket és nem hagytuk magukra a Hargita, Kovászna és Maros megyei románokat. Ez egy békés lépés lesz, szélsõséges megnyilvánulások nélkül, a nemzeti ünnep megtartása ott, ahol ez általában gyásznap szokott lenni, ahogy azt Hunor már elmondta nekünk.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »