Bugár Danko feltételeiről: Hol vagyunk? Szicílián?

A Bôrik hotelben zajlik a Koalíciós Tanács ülése. Annak ellenére, hogy a kormányválság már három hete tart, a Smer és a Most-Híd elnöke jó kedvvel érkezett a tárgyalásra, sőt még viccelődtek is az újságírókkal. Az egyetlen, aki szótlanul vonult végig az újságírók hadán, az nem más volt, mint Andrej Danko.

 

„Én reggel már felfrissültem a tóban” – mondta nevetve Robert Fico kormányfő, amikor arról kérdezték, hogy mit szól Danko követeléseihez.

 

Az SNS vezére ugyanis tegnap kijelentette, hogy a kormánynak személycserére, azaz „felfrissülésre” van szüksége. A SNS soraiból már korábban hallani lehetett azoknak a hangját, akik a smeres munka-, szociális és családügyi miniszter, Ján Richter visszahívását kérték.

 

A Postoj.sk szerint Danko a mai Koalíciós Tanácson valóban Richter leváltását fogja javasolni. A Most-Híd elnöke azonban úgy vélekedik, hogy a kormányban nincs szükség személyzeti cserére. „Ezt nem lehet úgy megoldani, hogy szemet, szemért, fogat, fogért. Hol vagyunk? Szicílián?” – mondta még a Koalíciós Tanács előtt.

 

Dankonak arra a kijelentésére, miszerint saját maga szeretne dönteni a miniszterei sorsáról, Bugárnak megvan a véleménye. “Ennek a kormánynak a miniszterelnök a feje, másnak nem lehet abszolút hatalma”.

 

„Igyekezni fogunk meghallgatni Danko úr véleményét. Egyértelműen azt szeretnénk elérni, hogy semmiféle üzengetésre ne kerüljön sor a médián keresztül, és feltételezem, hogy abban az esetben, ha sikerül megegyeznünk, akkor ilyen helyzetre többé nem is kerül sor” – mondta Bugár.

 

Forrás: teraz.sk/aktuality.sk

Nyitókép: TASR

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »