Cigányokat utaztattak a fideszesek Vona rendezvényére – nem jött be a Fidesz terve

Cigányokat utaztattak a fideszesek Vona rendezvényére – nem jött be a Fidesz terve

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz arra próbálta felhasználni őket, hogy zavarják meg Vona Gábor és a Jobbik időseknek szóló békés rendezvényét. A provokációs cél érezhető volt, amely miatt a rendezvényre érkező karcagi idős polgárok egy része nem mert bemenni a helyszínére. A váratlan vendégeknek egyébként belépőt kellett volna fizetniük, hiszen a rendezvény csak idősek számára volt ingyenesen látogatható.

A kormánypárt kísérlete azonban kudarcot vallott: az esemény békésen lezajlott, sőt, a távolról szállított érdeklődők a helyi szépkorúakkal közösen vastapssal díjazták a Jobbik miniszterelnök-jelöltjének szavait.

„A rendezvény így jó hangulatban zajlott, a roma polgártársak, ahogy megjelentek, ugyanúgy hirtelen, vezényszóra, távoztak meg sem várva már Leblanc Győző és Tóth Éva színvonalas műsorának végét” – áll a közleményben.

A Jobbik megjegyzi: hiába küldte oda a Fidesz a házi médiájának két oszlopos tagját, az EchoTV-t és a TV2-t, ők sem tudtak jobbikos botrányról beszámolni. 

Hírdetés

Az N1TV riportban számolt be a történtekről. Értesüléseik szerint a cigányokat a Fidesszel együttműködő Lungo Drom utaztatta Karcagra.

„Az eset tanulsága, hogy a Fidesz nem tiszteli az idős embereket, de azokat a szerencsétlen, megvezetett tiszabői és tiszaburai lakosokat sem, akiket politikai botránykeltés miatt szervezetten szállítottak végig tegnap a Nagykunságon fagyban és sötétben” – zárul a közlemény.

Nem ez az első eset, hogy a kormánypárt hasonló eszközökkel próbálja lejáratni a politikai ellenfeleit. Emlékeztetes: 2016 októberében a Jobbik október 23-i rendezvényét egy kisebb csapat cigány szerette volna megzavarni, akik kereplőkkel felszerelkezve érkeztek a Corvin közbe. A rendőrök akkor távozásra szólították fel őket, így Vona Gábor nyugodtan megtarthatta beszédét. A fideszes médiát akkor nem tájékoztatták a fordulatról, így az Origo és a 888 közzétette a vélhetően előre betárazott cikkeket arról, hogy botrány tört ki a jobbikos megemlékezésen.

Később ráadásul az is kiderült, hogy a cikkek már akkor felkerültek az egyik kormányközeli portálra, mikor a beszéd még meg sem kezdődött: a kamuhír 17:12-kor került fel a 888-ra, Vona viszont 17:15-kor lépett csak színpadra.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »