Csak az ész hiányzik Hajdú Péter műsorából a TV2-n

Csak az ész hiányzik Hajdú Péter műsorából a TV2-n

Vasárnap este elindult a TV2-n a Showtime Hajdú Péterrel. Ahogy azt kell, komoly médiakampány előzte meg, és a bulvár nyilván tüzelő Hello Kittyként purrogott az új műsornak, hiszen Hajdú személye elég megosztó, olyasmit mindenképpen el lehet vele adni, amit a szakzsargonban leginkább tartalomnak neveznek, a tartalom minőségétől függetlenül. Vagyis ami jó, az nem biztos, hogy eladható tartalom, de ami meg rossz, nem biztos, hogy eladhatatlan.

Hajdú műsora az utóbbiak közé tartozik, kicsit hasonlóan a Showtime miatt véget ért Frizbihez: ép ésszel nézhetetlen, éppen ezért eladható.

A beharangozó bulvárcikkek viszont nem fukarkodtak,

egyenesen az amerikai late night show-k nagyágyúihoz hasonlították az új műsort.

Ha látták valaha Stephen Colbertet vagy Jimmy Kimmelt – David Lettermant már leírni is alig merem –, és ha látták valaha a Frizbiben Hajdú Pétert, akkor az összehasonlítás egy másodpercre sem fordulhatott volna meg a fejükben.

Alapvetés, hogy a late night show-kat showmanek vezetik. Az amerikaiakról már volt szó, idehaza viszont showmannek eddig csak két ember volt alkalmas, Friderikusz Sándor és Fábry Sándor, igaz, aki általában az egyiket tartja annak, a másikat nem, aki pedig a másikat, az az egyiket nem. Mindenesetre nem túl bőséges felhozatal, de annál nehezebb megugrani őket, és Hajdúnak nem hogy a megugrással, de már az elrugaszkodással is akadtak problémái bőven. Ez azért is különösen kínos, mert a Showtime első adása éppen erről akart szólni:

hogy most Hajdú jön.

A nyitányban rögtön Fábryt próbálta parodizálni, de ahogy Markos György klasszikusában a guggoló vadásznak, nem sikerült neki.

Hajdú Péter erre a szerepre teljesen alkalmatlan. Nincs humora, kizárólag a bulvár szintjén mozog az érdeklődése – na jó, a vasárnapi boltzár eltörlését a cukiság jegyében megbeszélte három kisiskolás gyerekkel a Kismenőkből –, egyetlen intellektuális kérdés feltevésére sem képes, és hagyja, hogy az általa vezetett és producerelt műsorban röhögve tapsolják meg azt a mondatot, hogy

Berki Krisztián „nem játszott a Fradiban, csak a pénzt vitte el”,

a mondat alanyának jelenlétében. És ha már pénz: a Showtime-ra 300 millió forintot tapsoltak el.

A végeredmény egyébként egy másfél órás házi promóció lett, a vendégek 95 százaléka valamilyen formában ugyanis kötődik a csatornához, tehát a saját szereplőiket népszerűsítik. Tápai Szabina kézilabdázó az Édes Életben szerepel, Berki Krisztián a TV2 műsorvezető-celebje, Gönczi Gábor frissen igazolt az RTL Klubtól, a Tényeket fogja vezetni, és így tovább. Az egyetlen kivétel Bochkor Gábor volt, de róla még lesz szó.

Egyébként a menet az, hogy Hajdú minden vendéggel vált néhány tök fölösleges szót, aztán következik mindegyikkel egy játék, amelyeknél leginkább az volt az érzésem, hogy a több fordulón át húzódó hosszú-hosszú percekből elég lett volna csak 30 másodperc. A beszélgetések nagy előnye viszont éppen az, hogy rövidek. Így sem nagyon érdekel, hogy Tápai Szabina hogyan jött össze Kucsera Gáborral, hogy Gönczi Gábor és Hajdú Péter már iskolába is együtt jártak, és hogy Bochkor Gábor relativizál. De utóbbi nagyon is érdekel, szóval ebből akár egy rigmust is írhatnánk:

Bochkor Gábor relataivizál,

relativizál, relativizál!

Ugyanis Bochkor korábban azt találta mondani, hogy aki annyi kilót szed fel, mint Pierce Brosnan felesége, „az külsőre is méltatlan lesz a partneréhez, mert leszarja a párkapcsolatot”. A műsor egyetlen jó része lehetett volna egyébként, amikor a reggeli rádiózás hullócsillagát szembesítették Cseke Katinkával, akit néhány évvel ezelőtt Bochkor egyszerűen lekövérezett.

De ismét jött a vadász, leguggolt a fűbe, és megint nem sikerült neki.

És nem nagyon tudott megmozgatni az sem, hogy tortával és pénzzel dobálják meg Berkit a focikapuban, hogy Gönczi és Hajdú playbackel, és hogy Bochkor ismeri-e a Barátok közt szereplőinek nevét. Mindezt egy mindegy, csak a Fábryénál nagyobb legyen alapon felépített stúdióban.

Végül is csak az ész hiányzott ebből a műsorból.

De az nagyon.

Ha pedig igaz, hogy a tartalomért felelős szerkesztőket Sebestyén Balázs RTL Klubos stábjától szipkázták el, akkor én Balázs helyében most eléggé örülnék, hogy ezt a vasárnap esti másfél órát nem vele adták el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »