CSAK EGY HÍR EURÓPÁBÓL…

CSAK EGY HÍR EURÓPÁBÓL…

„Ezért akarnak Magyarországra költözni a holland lányok

A magyar kormány bevándorláspolitikája Európa több országában is népszerűbb, mint az Unió eddigi állásfoglalása a kérdésben. Hollandiában a fiatal lányok pólókon hirdetik, hogy inkább Magyarországra költöznek, mintsem vállalják a holland kormány által előírt felkészítő “terápiát” a migráns-erőszak ellen.

Hollandiában ugyanis a legújabb intézkedések egyike az lenne, hogy a fiatal lányokat felkészítenék a migráns-erőszak ellen, ők azonban válaszként olyan pólókat kezdtek viselni, amin azt hirdetik, hogy “nekünk nem kell terápia, egyszerűen elköltözünk Magyarországra.”

A fiatal lányok reakciója nem egyedülálló jelenség, ez látszik a holland szélsőjobboldali párt megerősödésén is. A muszlim országokból érkező menedékkérők és migránsok kitiltását, az Európai Unió elhagyását sürgette választási programjában Geert Wilders, a jobboldali, holland Szabadságpárt (PVV) vezetője. A korábban kisebbség elleni uszítással vádolt, de később felmentett pártvezér “deiszlamizálni” szeretné Hollandiát, és ennek érdekében a Korán betiltására, a mecsetek, a muszlim iskolák és a menedékkérők elhelyezésére szolgáló befogadó központok bezárására, valamint a muszlim fejkendő viselésének büntethetővé tételére szólított fel egyoldalas kiáltványában. A friss felmérések szerint jelenleg a főként muszlimellenes megnyilvánulásairól ismert PVV a legnépszerűbb politikai erő Hollandiában.

LAKÁS HELYETT BÖRTÖNÖKBE HELYEZIK A MIGRÁNSOKAT 

Hírdetés

Hollandia az Európába érkező menedékkérők egyik legkedveltebb célpontja, ezért az utóbbi években a holland kormány sokat szigorított a menekültszabályozásán, de úgy tűnik, ez mégsem elegendő. Míg 2015-ben lakást adtak és nyelvoktatást biztosítottak a migránsoknak, 2016. májusában megtalálták a megoldást, hogy mire használják a kihasználatlan börtöncellákat: korábban Belgiumnak és Norvégiának kölcsönözték ki, de ma már menekültszállóként funkcionálnak. A börtönöket természetesen átalakították, de a vastag cellaajtók és rácsok az ablakon még emlékeztetnek az eredeti funkcióra. Az Associated Press beszámolója alapján az elhelyezett menekültek nem panaszkodnak a szállásra, csak az ételre.

UGRIK A RENDŐRSÉG, HA MIGRÁNSOKKAL KAPCSOLATBAN POSZTOL VALAKI A SOCIAL MEDIABAN

A holland kormány egyébként nagyon érzékeny a bevándorlás ellenességre, néhány hónappal ezelőtt nagy nemzetközi visszhangja volt annak az esetnek, amikor Twitter bejegyzés miatt csengettek egy fiatalemberhez, aki még csak nem is gyűlöletkeltő mondatot csipogott a neten, hanem egyszerű kérdést fogalmazott meg a migrációval kapcsolatban. Ezután derült ki, hogy a holland rendőrség külön osztagot tart fenn a social media figyelésére és azokat, akik “érdekes” tartalmat posztolnak, azokat személyesen is felkeresik.

PRIORITÁS A MIGRÁCIÓ ÉS A BIZTONSÁG

Hollandia az EU soros elnökeként célul tűzte ki, hogy közelebb hozza az EU-s politikát az állampolgárokhoz és hozzájáruljon a növekedéshez. A holland elnökség számára elsődleges a migráció és a nemzetközi biztonság, ezért egy közös, megerősített határőrizet kialakítása mellett száll síkra, valamint biztosítani kívánja az uniós tagállamok közötti méltányos tehermegosztást. Az elnökség célja a hatékony európai határ-, és partiőrség létrehozása, valamint a migrációs krízis gyökereinek orvoslása elkötelezettebb és proaktívabb külpolitika segítségével.

AZ EU-NAK ELVILEG VAN NŐVÉDŐ EGYEZMÉNYE 

Az egyezmény erőteljes lökést kíván adni a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzéséhez, illetve az azzal szembeni küzdelemhez. Az aláíró országoknak kötelességük olyan intézkedéseket hozni, amelyek célja a megelőzés, az áldozatok védelme és az elkövetők megbüntetése.

THAIFÖLD, BULGÁRIA, VENEZUELA…

Bár Magyarország első volt a pólón megnevezett célországok között, az időközben elkészült pólók tanúsága szerint a hollandok saját országukon kívül szinte bárhová – beleértve Bulgáriát, Venezuelát, Egyiptomot vagy éppen Albániát – elköltöznének, csak ne kelljen résztvenniük az állam által előírt átnevelési tréningen.” (PestiSrácok.hu)


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »