Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyon

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyon

Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyi Nemzeti Parkban kitört tűzben – közölte a Jász-Nagyku-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes sajtószóvivője péntek reggel az MTI-vel, a drónokkal végzett légi felderítés adatai alapján.

Szepesi Erika elmondta: az oltásban több mint 80 tűzoltó vesz részt, erőgépet és honvédségi helikoptereket is bevontak a munkálatokba. Mintegy hatszáz szarvasmarhát biztonságos helyre tereltek.

Péntek reggel 150 hektár nádas égett, az oltást nehezítik a talajviszonyok és a terület nehéz megközelíthetősége – tette hozzá.

Lajtos István, Nagyiván független polgármestere elmondta: nagy a füst, de lakott területet továbbra sem nem veszélyeztet a tűz.

A csütörtökön délelőtt keletkezett tűz oltásán egész éjjel dolgoztak a tűzoltók, pénteken kora reggel két honvédségi helikopter is érkezik a helyszínre, hogy bekapcsolódjon az oltásba. A tűz oltását nehezíti, hogy a terület egy része mocsaras, lápos, egyes részeket egyáltalán nem lehet megközelíteni, ezért csatlakozott be pénteken kora reggel a két honvédségi helikopter a tűzoltásba. Ezek egyenként 3 ezer liter víz szállítására alkalmasak, és felülről végzik majd az oltást. Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője elmondta, hogy az aljnövényzet kapott lángra csütörtökön délelőtt.

MTI

The post Csaknem ezer hektárnyi terület égett le a Hortobágyon appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »