Cseh legyőzte Phelpst, Hosszú-varázslat 200 háton

Cseh legyőzte Phelpst, Hosszú-varázslat 200 háton

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

Hosszú Katinka szereti a rajt-cél győzelmeket, 200 m háton is végig őt üldözte a mezőny. Katinka tovább faragott a saját legjobbjából az éjszakai középdöntőben, a 2:06.09 országos csúcs, jobb az előfutamban úszott idejénél, és természetesen a négyes pályán láthatjuk majd a döntőben is. Katinkán kívül senki nem úszott 2 perc 7 másodpercen belül, a háromszoros olimpiai bajnok több mint egy másodpercet vert a 2. kanadai Hillary Caldwellre, és már csak egyet kell úsznia, hogy meglegyen a negyedik olimpiai bajnoki címe.

Fotó: Rio2016

Szombaton okosabbak leszünk, valószínűleg boldogabbak is.

Hírdetés

Hosszú Katinka (M4 Sport): – Szerettem volna 2:06 alá menni, csomó olyan dolog van, amin tudok javítani, azon leszek, hogy összerakjam. Lesz, ami lesz 200 méter háton, az olimpia már enélkül is iszonyatosan jól sikerült.

Cseh László legyőzte Michael Phelpst! Borzasztóan rajtolt, de a második ötvenet, főleg az utolsó 10-15 métert nagyon meghajtotta, és megnyerte a 100 pillangó első középdöntőjét. Az ideje elmaradt az előfutamban repesztett 51,52-től: 51,57 lett, de kit érdekel! Cseh Laci ott van a döntőben, és élete utolsó olimpiáján újra megcélozhatja a dobogót, konkrét, nyilvános várakozásairól alább… Szombat hajnalban úszik a fináléban. Cseh László összességében a negyedik idővel került a döntőbe.

Fotó: Rio2016

Michael Phelps a negyedik aranyérmét nyerte Rióban. A már 22 olimpiai elsőségnél járó amerikai klasszis 200 m vegyesen iskolázta le a mezőnyt, két testhosszt adott a leggyorsabb őt üldözőnek. Phelps majdnem két másodperccel előzte meg a japán Hagino Koszukét és a kínai Szun Vangot. Ryan Lochte teljesen elkészült az erejével, csak az ötödik helyre futott be a 32 éves amerikai, és a Phelpst jó ideig veszélyeztető Pereira sem végzett a 7. helynél előrébb.

Fotó: Rio2016


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »