Csoportos nemi erőszak miatt ült Kiss László

Kiss Lászlót, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitányát csoportosan elkövetett erőszakos nemi közösülés bűntette miatt jogerősen börtönbüntetésre ítélték – 1962-ben – két korábbi úszótársával együtt – közölte a Blikk a privatkopo.hu és a fullank.com által megszerzett dokumentumokra hivatkozva.

Az 1962. február 17-én kihirdetett ítélet indokolása szerint a Ferencvárosi TC három akkori tehetséges úszója – L. László, V. Lajos és a 21 éves Kiss László – 1961. július 2-án ismerkedett meg a Nemzeti Sportuszodában a Zsuzsanna keresztnevű fiatal hölggyel, akinek megtetszett V. Lajos. Két nappal később L. a lányt V. – a sportuszoda területén lévő – lakásába csalta, azzal, hogy ő is ott lakik és megmutatja neki az ingatlant – írták, hozzátéve: a férfi csókolózni próbált a nővel, majd annak tiltakozására kijelentette, közösülni fog vele, és addig nem engedi ki a lakásból, amíg az meg nem történik. Dulakodni kezdtek, és ekkor megérkezett V. Lajos és Kiss László, akiket L. beengedett. A három sportoló együttes erővel megtámadta a fiatal lányt, az ágyra lökték.

Az első fokon eljáró bíróság – folytatólagosan elkövetett nemi erőszak bűntette miatt – Kiss Lászlót 5 év, L. Lászlót és V. Lajost pedig 4-4 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte – olvasható a cikkben. Az ügyészség mindhárom férfit további, egyrendbeli erőszakos nemi közösülés bűntettével vádolta, ám abban az ügyben a bíróság, „bebizonyítottság hiánya” miatt, ejtette a vádat velük szemben. A brutális bűncselekmény elkövetői fellebbeztek az ítélet ellen. A másodfokon eljáró bíróság – jogerősen – L. Lászlót 3 év 2 hónap, V. Lajost 2 év, míg Kiss Lászlót 3 év, börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélte. Kiss László Nagyfán töltötte büntetését – derítette ki a Privatkopo.hu és a Fullank.com.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »