Dutertét megfenyegette az Isten

A megbotránkoztató kijelentéseiről elhíresült Fülöp-szigeteki elnök saját állítása szerint isteni útmutatásra úgy döntött, hogy leszokik a durva szitkozódásokról – derült ki a helyi média pénteki híradásaiból.

„Néztem az eget idefelé jövet. (.) Egy hang azt mondta, hogy <<ha nem hagyod abba, a földre taszítom ezt a repülőgépet>>” – mesélte Rodrigo Duterte elnök csütörtök este Manilában a sajtó képviselői előtt, miután hazarepült Japánból, ahol háromnapos hivatalos látogatást tett.

„Kérdeztem, hogy <<ki beszél?>>. Természetesen Isten volt. Így mondtam Istennek, hogy nem beszélek többé durván és nem szitkozódom” – tette hozzá a délkelet-ázsiai ország elnöke az ABS–CBN tévécsatorna szerint.

Hírdetés

A június 30-án hivatalba lépett elnök eddig szívesen használt trágár kifejezéseket a nyilvánosság előtt. Egyik kedvenc szavajárása a „putang ina”, amely filippínó nyelven kurafit jelent. Ezt a jelzőt használta már Barack Obama amerikai elnökre, Philip Goldbergre, az Egyesült Államok Fülöp-szigeteki nagykövetére, sőt Ferenc pápára is. Duterte ezenkívül számtalanszor a „pokolba” küldte és „képmutatónak” nevezte Washingtont, amiért bírálni merte az általa meghirdetett és már több ezer halálos áldozatot követelő drogháborút.

A Fülöp-szigeteki államfő nemrég az Európai Unió ellen is kifakadt, amely szerinte a „tisztítótűzre” való, az ENSZ-t pedig „haszontalan” szervezetnek minősítette.

Míg a nemzetközi közösség élesen bírálja Duterte intézkedéseit, a Fülöp-szigeteki lakosság 76 százaléka egyetért azokkal a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »