Egy "antiszemita" naplójából

Egy "antiszemita" naplójából

Még az év elején olvastam, hogy újra kezdődik a MÁV ellen indított holokausztper, amit eredetileg egy chicagói bíróságon indítottak 2010-ben s amelyben magukat holokauszt-túlélőknek és azok hozzátartozóinak valló emberek csoportja vádolta a MÁV-ot és a magyar államot, amiért azok „részt vettek” kiirtásukban. Akkor az amerikai fellebbviteli bíróság elutasította keresetüket, de most valamilyen indokkal megint felmelegítették az ügyet.

Vámos György, az Echo TV és a Magyar Hírlap önteltségét és beképzeltségét egyáltalán nem titkoló ügyeletes „nemzeti zsidaja” annak idején cikket írt, amelyben így siránkozott:

„Sok hozzátartozómat szállították a MÁV szerelvényei megsemmisítő táborba, mégsem gondoltam arra, hogy perelnem kellene. Hiszen akkor perelni lehetne a különböző színházakat, ahová zsidók akkoriban nem tehették be a lábukat, vagy a Kerepesi úton az egykori Tattersallt (ahol most éppen egy bevásárlóközpont van), vagy a zuglói önkormányzatot, ahol annak idején a KISOK-pálya volt, gyűjtőhelyül szolgálva a budapesti zsidóság egy részének. Perbe foghatnám azokat az iparosokat, akik deszkát szállítottak a budapesti gettó körbekerítéséhez, vagy az összes orvost, aki nem mert segítséget nyújtani a beteg vagy sérült zsidóknak. Perelhetném a Beszkártot, a már úgyis nagy bajban lévő BKV elődjét, amiért zsidó nem vehette igénybe a járműveket, aztán az üzlettulajdonosokat, ahol zsidó nem vásárolhatott, de legfőképpen azokat a szövetüzleteket, ahol sárga színű anyagot árultak, amiből a zsidók megkülönböztetésére kötelezővé tett Dávid-csillagot készítették, sokakkal együtt az én családtagjaimnak is viselniük kellett. A téglagyárat is be kellene perelnem, hiszen az anyám és a nagyanyám is álmatlan éjszakákat töltött saját vizeletében feküdve, amíg aztán véletlen szerencse folytán mégis elengedték őket.”

Hírdetés


Vámos György, az Echo TV és a Magyar Hírlap ügyeletes „nemzeti zsidaja”

Szívszorongató mondatok! Vámos már számtalanszor megemlítette, hogy a rokonságából több mint nyolcvanan váltak a holokauszt áldozataivá. Na, itt álljunk is meg egy pillanatra! Tudtommal 1954-ben született, így a szülei már megvannak. Arról is többször beszámolt, hogy a nagyszüleinek mennyi mindent köszönhet, tőlük mennyi mindent tanult gyermekkorában. Így azok sem maradhattak Auschwitz-ban. Hát akkor ki lehet az a több mint nyolcvan titokzatos családtag?

Egy régi mondás úgy tartja, hogy aki hazudik, annak nagyon jó memóriával kell rendelkeznie, nehogy elfelejtse, mikor mit hazudott, míg az igazmondó megengedheti magának a feledékenységet is.

Dobszay Károly – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »