Egyenruhások a bevándorlók kereszttüzében – új fokozatba lépett a migrációs bűnözés

Egyenruhások a bevándorlók kereszttüzében – új fokozatba lépett a migrációs bűnözés

Új fázisba lépett a nyugat-európai nemzetállamok aláásása, és az erre szervezett destabilizációs törekvések – mondta Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója a szilveszteri németországi támadásokról, ahol a bevándorlókból álló bandák egyenruhásokat szemeltek ki támadásaik célpontjául. Meglátása szerint Magyarország még időben, a migrációs válság kirobbanása után kialakította a Nyugat-Európában tapasztalt bűnözés megállítására alkalmazható módszereket.

Németország polgárai új jelenséggel szembesültek szilveszteréjszaka: tűzoltókat, rendőröket, de még vasutasokat is megtámadtak bevándorlókból álló bandák. Garamvölgyi László, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója  a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában részletezte az egyenruhások elleni támadások jövőbeli veszélyeit és ezek megelőzéseinek módszereit.

Egy társadalom működéséhez öt alapvető funkció szükséges: a mentőnek ki kell menni, a tüzet el kell oltani, a közbiztonságot, a szállítást és a hírközlést biztosítani kell. Ezeket az infrastruktúrákat érték előre szervezett, koordinált támadások – részletezte. Meglátása szerint a brémai jelenség a legveszélyesebb, ahol ötvenen kimondottan rendőröket támadtak meg.

Garamvölgyi elmondta, hogy a nyugat-európai nemzetállamok ellen egy olyan szervezett támadást indítottak, ami a nyugati lét alapvető infrastruktúráit próbálja aláásni. A támadásokat végrehajtó bevándorlók a legtöbb esetben katonaviselt, fiatal, életerős, csapatokban mozgó férfiak. De az általuk elért destabilizáció és a szervezett migráció szorosan összefügg, a háttérben pedig a szervezett bűnözés áll – mutatott rá Garamvölgyi. Meglátása szerint olyan negatív folyamatok indultak el Európában, ami az egész rendszer „degenerációjához” vezethet.

Az arab tavasz utáni harcmodor a rombolás módszere

Mindenki azt gondolta 2011-ben, hogy a bevándorlók származási országaiban az arab tavasz után megvalósulhat a demokrácia, de ehelyett terrorszervezetek vették át az irányítást a Közel-Keleten. Ezzel az új harcmodorral próbálják aláásni az európai nemzetállamokat, aminek fő koncepciója egy új világrend létrehozása – emlékeztetett a dandártábornok.

Hírdetés

Meglátása szerint egybeesnek a bevándorlók, az őket küldő és pénzelő erők, a szervezett bűnözés és a nemzetállamokat megszüntetni vágyó politikai érdekek. A 21. század egyébként is a rizikós társadalmak korszaka, épp ezért értékelődik fel rendkívüli módon a bűnmegelőzés.

Hangsúlyozta: ha megnézzük a libanoni maffiának a Németországban és Franciaországban elkövetett bűncselekményeinek a számát, azt látjuk, hogy több mint ezerfős csoport felelős a vagyon elleni károkozások kilencven százalékáért. A bűnözők döntő többsége 14 év alattinak mondja magát. Eddig már több mint félmillió olyan migránst tiltottak ki Nyugat-Európából, akik még nem hagyták el a befogadóországokat. Ezeknek a személyeknek a létfeltételük a szociális támogatások megvonásával megszűnt, így már nemcsak közbiztonsági, hanem nemzetbiztonsági veszélyt is jelent, ha ezekről az emberekről nem tud eleget a befogadóország.

Mit tehet a magyar állam?

Garamvölgyi példaértékűnek nevezte a magyar állam 2015-től képviselt migrációs álláspontját. Meglátása szerint Magyarország megmutatta, hogyan lehet a globalizációs törekvésekkel szembeszállni, de ez sok szempontból függ az adott társadalom megbirkózási képességétől. Meglátása szerint ehhez magas bűnmegelőzési szervezettség szükséges, ezen erősít még tovább a közvélemény támogatása. A migrációs válság kirobbanása után három évvel a befogadó- vagy a jövőbeli befogadóországok már Magyarországot tekintik példának, hiszen mi évekkel ezelőtt kialakítottuk a bűnmegelőzés migrációs kihívásaira adott megoldásokat és ezek technikáit – hangsúlyozta.

forrás: M1 / hirado.hu

The post Egyenruhások a bevándorlók kereszttüzében – új fokozatba lépett a migrációs bűnözés appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »