Egyértelmű volt a szexuális töltet” – Kerényi 13 éves áldozata kitálal

Kerényi esztelen hazudozásba kezdett – üzente vissza áldozata a tagadó rendezőnek. Azt írta, egy gyerek megfélemlítése, megalázása, elfenekelése nem pedagógia, hanem perverzió.

Bár Kerényi Miklós Gábor tagadja, hogy egy 13 éves fiút is elfenekelt volna vállfával, az áldozat nyílt levélben erősítette meg állítását. A ma már felnőtt, családos férfi névvel és arccal nem nyilatkozott, története azonban névtelenül szerepelt az Index cikkében.

A 37 éves férfi Vujity Tvrtko-t, az ATV műsorvezetőjét kereste meg Kerényi legutóbbi nyilatkozata után egy levéllel, amelyet a műsorvezető nyilvánosságra hozott a Facebook oldalán. Tette ezt azután, hogy a férfivel hosszan beszéltek, és a levél közlésére engedélyt adott. Nyilvánosság elé továbbra sem áll.

A férfi a levélben azt írta, Kerényi az ellene felhozott vádakra “esztelen hazudozásba és bugyuta magyarázkodásba kezdett.” Őt az 1993-94-es színházi évadban, az Operaházban bántalmazta. Reflektál arra, hogy Kerényi pedagógiai módszerként írja le az elfenekelést: “egy gyerek megfélemlítése, megalázása,elfenekelése nem pedagógia,hanem perverzió”

Sem akkor, sem most nem fedezett fel oktató szándékot abban, hogy “egy gyerekkel elhiteti, szörnyű bűnt követett el és ezért büntetést érdemel, majd levetkőzteti és ráparancsol, hogy hasaljon az íróasztalára. Akkor én csak szégyent, félelmet és amikor teljes erőből megütött a vállfával, szörnyű fájdalmat éreztem. Közös megegyezésről szó sem volt, hiszen én elmondtam, hogy nem érzem magam hibásnak, bűnösnek meg főleg nem.”

Azt írta, bénító volt a lelki nyomás és terror, amit verbálisan rá zúdított. Számára betegesnek, perverznek tűnik a feketepedagógia.

“Akkor csak félelmet éreztem, de felnőtt fejjel már egyértelmű volt a szexuális töltet akkori megléte. Amit tett nem pedagógia, nem művészet, ez veszélyeztetés, bántalmazás, ez abúzus. Nem érdemes, sőt gusztustalan ismert művészek, pedagógusok mögé bújni.” A Kerényi által felajánlott, térden állós bocsánatkérésre nem tart igényt, mert számára mások megalázása nem okoz örömöt, de “szemtől szemben találkozhatunk,beszélhetünk erre lehetősége van…a bíróságon.”


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »