Egyetlen nyertese van a rekordnagyságú amerikai lottónyereménynek

Egyetlen szelvényen sikerült eltalálni az amerikai Powerball lottó e heti számait, ezzel a második legnagyobb összegű amerikai lottónyereményt, 757,8 millió dollárt (közel 200 milliárd forintot) tudhat magáénak a boldog tulajdonos. A helyi idő szerint szerda esti húzás után a szerencsejátékot szervező cég illetékesei csupán annyit közöltek, hogy a nyerő szelvényt Massachusetts államban adták el.

A Powerball lottót 44 amerikai szövetségi államban és Washingtonban játsszák. Hetente kétszer húzzák a számokat. Egy szelvény két dollárba kerül. A Powerball játékban öt számot kell eltalálni a hatvankilencből, illetve még egyet – a Powerballt – a huszonhatból. Egy a 292,2 millióhoz az esély arra, hogy valaki mind a hat számot eltalálja.

A mostani nyeremény azért nőtt rekordmagasra, mert június 10. óta nem volt nyertes a Powerballon. Ez a második legnagyobb összegű nyeremény az amerikai lottó történetében, 2016 januárjában három ember osztozott 1,6 milliárd dolláron. A nyereményből 40 százalékot vagy még többet levonnak adóra, ebből 25 százalék a szövetségi költségvetésé, a többi az államokat illeti meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »