Egyre mocskosabb a kampány

Egyre mocskosabb a kampány

Egyre mocskosabb az alabamai szenátor-választás kampánya. A republikánusok jelöltjéről zaklatási vádak kerültek elő. A párt szabadulna tőle, a radikális jobbboldal viszont, amelyhez Trump elnök korábbi tanácsadója, Steve Bannon is tartozik, védelmébe vette a politikust.

Évtizedes bűnök miatt szólította fel a szenátus republikánus frakciójának vezetője a párt alabamai szenátorjelöltjét, hogy lépjen vissza jelöltségtől. Roy Moore-nak ugyanis évtizedekkel ezelőtt szexuális kapcsolata volt egy 14 éves lánnyal. Az ügyről a Washington Post számolt be. A lapot több nő is megkereste azzal, hogy tinédzser korukban, amikor a szenátor-jelölt a 30-as éveiben járt, kapcsolatot létesített velük.

Az első hírek egy nőről, néhány nappal később azonban már ötről szóltak. A legújabb áldozat is tinédzser volt, egy étkezdében dolgozott 16 évesen, amikor az akkor 30 éves ügyész felajánlotta, hogy hazaviszi.

„Rettegtem. megpróbálta levenni a felsőmet is. azt hittem meg fog erőszakolni. forogtam, harcoltam és arra kértem, hogy hagyja abba. sírtam. aztán egyszer csak feladta. rámnézett és azt mondta te csak egy gyerek vagy. Én pedig az Etowah megyei kerületi ügyész. Ha bárkinek is elmondod senki sem fog hinni neked. Aztán engedte, hogy kinyissam az ajtót. Aztán vagy kiestem vagy kilökött a kocsiból. A földön voltam, amikor kiállt a kocsival az étterem mögötti parkolóból. A kocsi ajtaja még nyitva volt, a gumik csikorogtak amikor elment és ott hagyott engem a sötétben a hideg betonon feküdni” – mesélte egy áldozat. 

Roy Moore szenátorjelölt hihetetlennek nevezte, hogy 40 év elteltével épp a választások előtt vádolják meg. „Ezek a támadások egy kiskorúról is szólnak, teljesen hamisak és tévesek. Olyasmiről szólnak, ami majdnem negyven éve történt. De azon túl, hogy teljesen hamisak és tévesek nagyon fájdalmasak is nekem” – mondta Roy Moore alabamai szenátorjelölt.

A templomban ahova a Moore család jár senki sem hisz a korábbi ügyész bűnösségében. „Az Isten megbocsátja a fiatalság bolondságát. Nagyon rossz döntéseket hozunk, amikor fiatalok vagyunk. És, hogy ez igaz e vagy sem, ettől nem lesz Moore bíró rossz ember” – vélekedett Caroly Owen egyháztag.

Donald Trump tanácsadója azt mondta a CNN-nek: Moore-nak már a vádak miatt is félre kellene állnia. „Azt mondtam már korábban is ebben a folyamatban, hogy a szóban forgó magatartás maga kizár bárkit abból, hogy közhivatalt vállaljon és emellett ki is tartok. Az elnök és mások is a republikánus pártból világossá tették, hogy ha a vádak igazak ennek az embernek félre kell állnia” – így Kellyanne Conway elnöki tanácsadó.

Moore személye nem csak ezek miatt az ügyek miatt vált ki vitákat a Republikánus párton belül. Többen szélsőséges nézetei miatt nem támogatják a szenátor jelöltet. „Rengeteg lázító kijelentést tett a vallási kisebbségek, a leszbikusok, melegek és transzneműek ellen. Én úgy vélem ,hogy vállalhatatlan és az is volt azelőtt is, hogy ezek a nagyon súlyos vádak napvilágra kerültek volna” – így Charles Dent republikánus szenátor.

Roy Moore felesége egy facebook bejegyzésben szólalt meg. A nő azt írja: bizonyítékokat gyűjtenek arra, hogy pénzt fizettek ezeknek a nőknek, hogy beszéljenek. És jogi útra kívánják terelni az ügyet.

 

 

 

 

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »