Egységben Európáért: összefogás a német patriótákkal is!

Az elmúlt hétvége folyamán tovább folytatódott az Erő és Elszántság külpolitikai tevékenysége, amely során László Balázs, a mozgalom alelnöke, valamint a kijelölt mozgalmi küldöttség tagjai Németországba utaztak, hogy felvegyék és elmélyítsék a kapcsolatot a német Der III. Weg (A Harmadik Út) nacionalista párttal.

Bár a hétvége során nem csak az említett német párthoz tartozó tagsággal sikerült találkozót lebonyolítani, viszont külkapcsolati tekintetben a Der III. Weg jelentette a küldöttség utazásának célközösségét.

Der III. Weg (A Harmadik Út) – a párt jelképe: a római hármas

A küldöttség a megérkezés után a hétvége első estéjét egy chemnitzi (Szászország, Németország) patrióta közösségi házban töltötte, amelynek különlegessége, hogy bár kívülről egy átlagos lakóépületnek tűnik – megannyi lakással és kialakított közösségi teremmel -, viszont az egész objektum a helyi nacionalista közösség birtokában van. Chemnitzi barátaink a közösségi létet és a szociális érzékenységet komolyan veszik, így az ehhez hasonló épületek birtokában maximálisan ki tudják használni a lehetőségeket.

A németországi tevékenység következő napján az Erő és Elszántság küldöttsége Wunsiedel (Bajorország, Németország) kisvárosába utazott, ahol részt vettek a Der III. Weg aznapi fáklyás emlékmenetén. A küldöttség magyar patrióta mozgalmunk zászlóival érkezett a rendezvényre, hogy az Erő és Elszántság képviseletében fejezzék ki tiszteletüket a németség hősi halottjai előtt – egyúttal kifejezve azt is, hogy útjaink összeérnek, mert Európa megmentése közös ügyünk.

Bár a rendezvény méltóságát egy maroknyi antifasiszta próbálta megzavarni, a töretlen és határozott tekintetű sokaságot ez nem tudta befolyásolni. A körülbelül félezer résztvevő méltóságteljes sorokban vonult fel Wunsiedel utcáin (közöttük nem csak németek, hanem svédek és mi, magyarok is).

Hírdetés

“Vaterland? – Bereit! / Fürs Volk? – Bereit! / Für die Heimat? – Bereit!” – zengett az éjszakai csendben a német párt jelmondata

Az Erő és Elszántság aranyszínű zászlói az emlékmenet soraiban

A rendezvény után küldöttségünk Plauen (Szászország, Németország) városába utazott, ahol az este folyamán a helyi pártközpont épületében került sor egy jó hangulatú találkozóra mozgalmunk képviselete, valamint a Der III. Weg megannyi aktivistája, és Tony Gentsch, a párt egyik meghatározó személye között. Az este folyamán a közvetlenség és a jó hangulat volt a meghatározó, a hangsúly pedig az ismerkedésen, valamint a két mozgalom helyzetének és célkitűzéseinek kölcsönös ismertetésén volt. Küldöttségünk a hosszúra nyúlt találkozó után egy újabb közösségi házban kapott szállást, ahonnan másnap már indult is a visszaút.

“Együtt erősek vagyunk!” / A képen a két mozgalom zászlaja és valamennyi aktivistája, valamint középen Tony Gentsch és László Balázs, akik kézfogásukkal szimbolizálják az összefogás létrejöttét

Barátság, összefogás, közös értékek: zászlót cserélt a két mozgalom

Európa előtt két lehetőség áll: népei vagy megtalálják egymásban a sorsközösséget, vagy kultúránk és létrendünk végveszélybe kerül. Mozgalmunk az előbbi jegyében folytatja külpolitikai tevékenységét, hogy a közös kontinens, a közös kultúra, a közös sors és jövő valóságát ismerve minél több patrióta mozgalommal és párttal egyetemben hirdessük az európai összefogás gondolatát.

Megannyi új kapcsolat, megannyi új tapasztalat: a küldöttség sikerrel járt!

Fischer Ádám – Erő és Elszántság


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »