Éhbér és létbizonytalanság a kormány stratégiai partnere

A kormány stratégiai szerződései a multiknak extra profitot, a munkavállalóknak éhbért és létbizonytalanságot hoztak, hangzott el a Jobbik szombati sajtótájékoztatóján a tiszaújvárosi Jabil előtt. A nemzeti néppárt szerint az Orbán-kormány a munkaerőpiacot rabszolgapiaccá tette.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője úgy látja, a kormány stratégiai szerződéseiből csak a Jabilhoz hasonló multik profitálnak, miközben a munkavállalók továbbra is létbizonytalanságban, éhbérért robotolnak. A politikus emlékeztetett, a Jabil 6 milliárdos állami támogatást kapott, mégis több száz embert tesz az utcára, ha a gazdasági érdeke úgy kívánja, miközben a nyereséget kiviszi az országból.

A milliárdos állami támogatáshoz ráadásul még csak stratégiai partnernek sem kell lenni, tette hozzá Jakab. Pédaként az amerikai Dana vállalatcsoportot hozta, amely 3 milliárd forintot kap a kormánytól 200 munkahely létrehozására, ami azt jelenti, hogy a magyar állam hat évig fizeti a multi helyett a dolgozók bérét. Mit nem adna egy agyonadóztatott átlag magyar kisvállalkozó ilyen támogatásért, jegyezte meg a nemzeti néppárt szóvivője.

Jakab Péter és Hegedűs Edgár

Hírdetés

Jelezte azt is, a Jobbik a magyar kis- és középvállalkozásokkal fog stratégiai megállapodást kötni, hiszen ők azok, akik tartós munkahelyeket hozhatnak létre, a nyereséget pedig nem kiviszik az országból, hanem itt költik el.

Hegedűs Edgár, a Jobbik választókerületi elnöke a Jabil munkavállalóinak kiszolgáltatottságára hívta fel a figyelmet. Mint mondta, a hírek szerint a nemrég utcára tett dolgozók negyedét a Bosch fogja átvenni, a többiek sorsa azonban bizonytalan. A politikus kifogásolta a rendkívül alacsony, 73 ezer forintos béreket is. Szerinte a kormány stratégiai partnere bőven kap annyi állami támogatást, amiből tudná a bért emelni, ezt azonban ma sem a kormány, sem a térség országgyűlési képviselője, Mengyi „Voldemort” Roland sem várja el. Utóbbiról Hegedűs azt mondta, a korrupciós ügybe keveredett politikus hiteltelenné vált, így alkalmatlan a térségben élők képviseletére.

Jakab Péter
Jobbik szóvivője, miskolci frakcióvezetője

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)

Kategória:Belföld, Hírek, Jobbik


Forrás:internetfigyelo.wordpress.com
Tovább a cikkre »