Ehetetlen lóhúst árultak Európa-szerte

Ehetetlen lóhúst árultak Európa-szerte

MADRID. Több tucat embert tartóztattak le Spanyolországban, akik túl öreg, rossz állapotban levõ és emberi fogyasztásra alkalmatlan lóhúst árultak Európa-szerte. A spanyol polgárõrséget az Europol segítette az illegális lóhústerjesztõ társaság felszámolásában.

Összesen 65 személyt tartóztatott le a hétvégén a spanyol polgárõrség az Europol segítségével. Az õrizetbe vettek mind egy olyan illegális húskereskedés részesei voltak, ami öreg, rossz állapotban levõ, és ehetetlen lóhúst forgalmazott Európa-szerte.

A leleplezett húsforgalmazókat állatkínzással, irathamisítással, az igazságszolgáltatás megvezetésével, közegészségügyi bûncselekmény elkövetésével, pénzmosással és bûnszervezetben való részvétellel vádolják.

A szálak a 4 évvel ezelõtti lóhús-botrányhoz vezetnek vissza, mikor Írországban DNS-vizsgálatot végeztek 27 féle hamburgeren. A teszt eredménye mindenkit meglepett: 10 szendvicsben lóhúst találtak. A Tescóban árult hamburger húsa 30 százalék lóhúst tartalmazott.

Hasonló vádak érték a francia Comigel forgalmazót. Az itt árult, marhahúsként feltüntetett termék 60 százalékban tartalmazott lóhúst.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »