Életét feláldozva, saját pozíciójára kért légicsapást a dzsihádisták által bekerített orosz katona

Életét feláldozva, saját pozíciójára kért légicsapást a dzsihádisták által bekerített orosz katona

Az orosz speciális erők egyik katonáját a 25 esztendős Alexander Prokhorenkot bekerítették a Szíriában található Palmüra városa mellett a sokszoros túlerőben lévő Iszlám Állam harcosai. Az orosz katona eldöntötte, hogy nem fog élve a dzsihádisták kezére kerülni és utolsó erejéig küzdeni fog. Miután kifogyott a lőszerből a saját pozícióját megadva kért légicsapást.

“Körbe vagyok véve. Kint vannak. Nem akarom, hogy elfogjanak aztán videókon mutogassanak! Rendelje el a légicsapást, meggyaláznak engem és az egyenruhámat is! Szeretnék tisztességgel meghalni és magammal vinni ezeket a rohadékokat is.

A parancsnoka nem akarta teljesíteni a kérést, arra kéret Prokhorenkot hogy érje el a zöld vonalat, és 12 perc múlva evakuálják.

Az orosz katona erre utolsó erejéből ezt válaszolta: Kérem teljesítse az utolsó kívánságomat, rendelje el a légicsapást, így is – úgy is meghalok!” “Itt a vég, parancsnok! Köszönöm. Mondja el a családomnak és a hazámnak, hogy szeretem őket! Mondja el, hogy bátor voltam és a végsőkig harcoltam! Kérem viselje gondját a családomnak, bosszulja meg a halálomat, minden jót, Parancsnok, mondja meg a családomnak, hogy szeretem őket!”

Miután többet válasz nem érkezett tőle, a parancsnoka elrendelte a légicsapást…


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »