Elfogták a pécsi trafikrablót, drog- és gyógyszerfüggő

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei 2017. augusztus 23-án 21 órakor Pécsett, a Mezőszél utcában fogták el azt a 32 éves pécsi férfit, akit az elmúlt hónapokban történt pécsi trafikrablások elkövetésével gyanúsítanak.

Sz. Barnabást a rendőrök előállították, majd a bűnügyi osztály nyomozói kihallgatták gyanúsítottként, a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – fegyveresen elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoznak a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságon, és előterjesztést tettek a gyanúsított előzetes letartóztatásának indítványozására.

(Police.hu)

Frissítés: csapdát állítottak neki

A 32 éves pécsi Sz. Barnabás részletes, feltáró jellegű vallomást tett tegnap este a rendőrségen. Az egyedülálló férfi ezért megalapozottan gyanúsítható a sorozatban elkövetett négy pécsi trafikrablás elkövetésével – jelentette be Fellegi Norbert ezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese a csütörtöki sajtótájékoztatón Pécsett.

A férfi őrizetben van, de kezdeményezik előzetes letartóztatását. Vallomása szerint Sz. Barnabás korábban buszvezetőként és teherautó-sofőrként is dolgozott, de lecsúszott, drog- és gyógyszerfüggő lett. Félig-meddig hajléktalanként él, korábban az utcán volt, mostanában egy pécsi albérletben húzta meg magát, lakótársai azonban nem tudtak a bűncselekményekről. A gyanúsított azt mondta, nem látott más módot a helyzetének a jobbítására, mint hogy dohányboltokat raboljon ki.

Szerda este is erre készült, egy a korábban kifosztott trafikok közelében lévő üzletre akart lecsapni. A PTE orvosi karának a környékén lévő egyik diszkontáruház parkolójában álló bódé kifosztására azonban már nem volt módja, mert belefutott a rendőrök csapdájába, akik a helyszíntől nem messzire leteperték és hatástalanították. A rendőrök kérdésre sem részletezték, hogy mi volt az a csapda, és azt sem, hogy miképpen és mikor került képbe a férfi. Azt viszont elismerték, hogy már kifejezetten a rablások feltételezett elkövetőjének, Sz. Barnabásnak állították ezt a csapdát.

Fellegi Norbert azt is mondta, hogy egy korábbi rablással is meggyanúsíthatják, így öt bűncselekmény elkövetéséért is felelhet majd a bíróságon.

Kiderült, hogy a tettes játékfegyvert használt, ugyanakkor olyat, ami nagyon hasonlított egy rendes, éles lőfegyverre.

A rendőrség most közölte azt is, hogy a rabló 60 és 300 ezer forint közötti összegeket vitt el egy-egy eset után.

A rendőrök visszavonták az augusztus elején, a harmadik rablás után kitűzött félmilliós nyomravezetői díjat, azt nem fizetik ki senkinek, mivel senki sem jelentkezett a telefontanú vonalán vagy a kapitányságon, hogy tudna valamit az elkövetőről.

A fegyveres rablás büntetési tétele alapesetben 5-10 év, de itt több esetről van szó, ugyanakkor Sz. Barnabás mindeddig büntetlen előéletű volt.

(MNO)

Korábban írtuk: "Jó estét!" – köszönt udvariasan a pécsi dohánybolt kirablója


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »