Elítélték a devizahitelesek a csodát ígérő volt rendőrt

Zugírászat miatt első fokon két év felfüggesztett börtönre, egymillió forint pénzbüntetésre és 27 millió forint értékű vagyonelkobzásra ítélte a Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság Gulya Tibor volt budapesti rendőrt, aki 2012 és 2016 között, magát ügyvédnek kiadva jogi megoldást kínált fizetésképtelenné vált devizahiteleseknek, vagy gyorshajtás miatt feljelentett autósoknak – írja a hirado.hu.

A vád szerint devizahitelesek jótevőjeként ismertté vált Gulya, mint a Két Patrónus Kft. ügyvezetője több mint 50 esetben adott jogi tanácsokat, illetve készített beadványokat különböző végrehajtási-, közigazgatási- és büntetőügyekben. Mint korábban megírtuk, Gulya önjelölt devizahiteles-szakértőként lépett a nyilvánosság elé, és termékbemutatókhoz hasonló előadásokon toborozta ügyfeleit, akikkel elhitette, hogy a devizahitel-szerződésüket kamatmentes hitellé lehet alakítani.

http://mno.hu/

Ugyanakkor a cég szerződése alapján az adós voltaképpen csak okiratszerkesztésre adott megbízást Gulya cégének. A jogi végzettséggel nem rendelkező, de a jogi bikkfanyelvet beszélő férfi korábban a Magyar Nemzetnek azt állította, hogy senki nincs rajta kívül, aki meg tudná oldani az adósok problémáját. Mint mondta, több ezer pert nyert meg irodája, de bizonyítékokat nem mutatott. Amikor cikkünk megjelent, Gulya már előzetes letartóztatásban volt, mert ügyének tárgyalásain nem jelent meg.

http://mno.hu/

A hirado.hu tudósítása szerint Gulya fellebbezett az ítélet ellen, így az nem jogerős, a Fővárosi Törvényszéken folytatódik. Gulya szerint egyébként az ügyében már a vád se volt törvényes, ahogy természetesen az ítélet sem az. Azt mondta, csak azért indult ellene büntetőeljárás, mert túlságosan hatékonyan képviselte az ügyfeleit a bankok és a hatóságok előtt.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »