Elképesztő szerepet szán a Fidesz az MSZP-nek – erre senki sem gondolt még 4 éve

Elképesztő szerepet szán a Fidesz az MSZP-nek – erre senki sem gondolt még 4 éve

A Hit Gyülekezetéhez tartozó televízió portálja meghökkentő összeállítást közölt. Kubatov Gábor, a Fidesz régi-új alelnöke a vasárnapi tisztújító kongresszuson arról beszélt, hogy “az MSZP a parlamentből is kieshet”, ugyanakkor az atv.hu-nek nyilatkozó fideszesek szerint ez egyáltalán nem rosszindulatú megjegyzés volt. Sokkal inkább aggódó.

„Ez vészcsengő volt, jelzés a baloldali embereknek, hogy figyeljenek, mert ha az MSZP eltűnik a színről, visszatérhet a baloldalon a Gyurcsány-korszak”

– mondta a Hungexpón a portál munkatársának “egy fideszes körökben is ismert és elismert arc”. Szerinte téved, aki azt képzelné, hogy a miniszterelnök ellenségképeket keres, sokkal inkább szövetségek kötésében gondolkodik.

Már ott tartanak a fideszes berkeken belül, amennyiben valóban kiesne az MSZP a parlamentből, akkor

a “nemzeti négyötöd” jegyében a kormányoldalról érkezhetne akár egy olyan üzenet is Hiller Istvánhoz, amelyben valamilyen oktatással összefüggő pozíciót kínálnának fel neki.

Az egyelőre még kérdés fideszes körökben is, hogy a Fidesz választási kétharmados győzelmét az segíti-e jobban elő, ha az MSZP erősebb, vagy gyengébb – írta a lap. Ez bonyolult egyensúlyi kérdés – mondta korábban egy vezető fideszes politikus, aki szerint a DK-MSZP-hez képest “jön fel a két szélen a Jobbik és az LMP”.

Ennek fényében talán nem is meglepő, hogy ma a fideszes és kormányzati kommunikációs össztűz nap mint nap a Jobbik elnökére, és Gyurcsány Ferencre irányul.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »