Elmarad a kormányülés – Fico felhatalmazást kapott

A Szlovák Nemzeti Párt miniszterei is megszavazták azt a felhatalmazást, amely alapján tárgyal Riobert Fico kormányfõ Salzburgban Emmanuel Macron francia államfõvel a külföldi kiküldetés szabályrendszerérõl.

Robert Fico sajtóértekezlete elmaradt, a szavazásról végül nem a miniszterelnök tájékoztatott, hanem szóvivõje.  

A francia elnökkel kiegészülõ Slavkovi hármak (Csehország, Ausztria és Szlovákia) mai salzburgi megbeszélésének egyik fõ témája az az új uniós irányelv, amely szabályozná a munkások kiküldetésének feltételeit az unión belül. Az alapelv az azonos bér, tehát, hogy a hazianak ugyanannyit kell kapnia mint a külföldinek és fordítva. „Szlovákia ebben a kérdésben jó, kompromisszumos megoldásra törekszik“ – mondta Robert Fico.

Reggel arról tájékoztattunk, hogy „Per rollam“ ülést tartanak a pozsonyi kormány tagjai, személyesen nem ülnek egy asztalhoz, de döntést hozhatnak. A miniszterelnök felhatalmazást kér, hogy a Slavkovi Hármak salzburgi ülésén tárgyalhasson Emmanuel Macron francia államfõvel a munkatársak kiküldetésérõl szóló uniós irányelvrõl.

A sme.sk azt írja, hogy több nemzeti párti miniszter ki akar lépni a kormányból. Robert Fico miniszterelnök bejelentette, hogy fél tizenegy után nyilatkozatot ad ki.

Andrej Danko (SNS) arra kérte koalíciós partnereit, hogy amíg nem ül össze a Koalíciós Tanács, halasszák el a kormány tárgyalásait. A tervek szerint pénteken tanácskozik a kormánykoalíció tanácsa.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »