Előre kurvák gengszterek!

Előre kurvák gengszterek!

Történt, hogy az Országgyűlés költségvetési bizottságának ülésén Szabó Tímea képviselő a mentősök bérrendezését sürgette, amire a fideszes Boldog István reakciója nemes egyszerűséggel ennyi volt: „Kurva anyád!”. Történt az is, hogy új plakátok jelentek meg a fővárosban, melyen Orbán Viktor, Habony Árpád, Mészáros Lőrinc és Rogán Antal látható, s a felirat csupán egyetlen szó: Gengszterek.

Ez a két látszólag egymástól jól elkülöníthető dolog együtt

kiváló leképezése Magyarország jelenlegi közhangulatának és a kormányzati kommunikáció színvonalának.

Az óriásplakát tekintetében nem is a szóhasználattal van a baj, hiszen jól tudjuk, hogy amit ez a hirdetés sejtet az bizony tény. Az a legnagyobb baj, hogy ennek a plakátnak egy európai országban, egy demokratikus jogállamban létjogosulsága lehet. Hogy mindannyian tudjuk: ez így igaz.. ahogy oda van írva. Az pedig, hogy az emberek ezzel tisztában vannak őszintén szólva megijeszt. Ha egy nemzet nagyobb része tudván tudja, hogy azok az emberek akik döntenek a megélhetésükről, a  pénzükről, a sorsukról egyszerű bűnözők és ennek ellenére hatalmon  tartják őket ott nagyon komoly gondok húzódnak meg a háttérben. Gondoljunk csak bele: Áder János köztársasági elnökként, a törvény őreként megsértette (mit megsértette, lábbal tiporta) az alkotmányt. Mondok József, Izsák fideszes polgármestere bizonyíthatóan több tízmillió forint uniós pénzt lopott és épített belőle nem egy, de mindjárt kettő házat magának. Szinte naponta derülnek ki durvábbnál durvább ügyek, olyan vérlázító, a köztörvényes bűncselekmény határát súroló (és átlépő) esetek amelyekért egy, a miénknél szerencsésebb országban már a feléért is hosszú évekre lecsuknák a delikvenst.

Hírdetés

A stílus maga az ember, szól az elcsépelt frázis. Hirtelen felindulásból a vita hevében előfordul hogy kicsúszik az ember száján pár meggondolatlan szó, mindannyian jártunk már így. De hogy egy kormányzópárt tagjai rendszeresen és következetesen ezt az alpári irányvonalat kövessék az kritikán aluli.  De mit várunk tőlük, hiszen magának az ország miniszterelnökének is a parlamenti felszólalások során az a kedvenc matrája és egyedüli érve hogy Vona buzi? Mit várhatunk egy olyan társaságtól akiknek Habony Árpád, egy idős házaspár bántalmazásáért jogerősen elítélt bűnöző ad kommunikációs tanácsokat?

Ez a két dolog jellemző leginkább a kormányelitre: az útszéli, arrogáns, az ellenfeleik becsületébe gázoló hazug retorika és a lopás. Ne tévessze meg Önöket a sima modor és az öltöny-nyakkendő!

Ezek az emberek nem politikusok és főleg nem államférfiak, egyszerű mocskosszájú prosztó gazemberek a sarki poharazóból.

Egy dologban különbözik az a tolvaj, aki a sikátorban rabol ki attól, aki a Fidesz soraiban politizál: az előbbi csak egy embert, a másik mindnyájunkat, egész Magyarországot lopja meg. Attól még, hogy ilyen-olyan módon, sógorság-komaság útján, pénzzel vagy szerencsével felküzdötték magukat az Országházig még ugyanolyan börtöntöltelékek mint az útonállók, csak a módszereik finomabbak és célravezetőbbek. Hölgyeim és Uraim: ecce homo.

Szathmáry-Király Gábor


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »