Először fizethet osztalékot a CIG

Először fizethet osztalékot a CIG

Először tervez osztalékfizetést a CIG Pannónia, az igazgatóság arról döntött, hogy részvényenként legfeljebb 10 forint osztalékot tervez kifizetni a 2017-es üzleti év eredményéből, utána pedig – „amennyiben a feltételek ezt lehetővé teszik” – az adózott nyereség legfeljebb felét kívánják szétosztani a részvényesek között – közölte a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. csütörtökön az MTI-vel. A biztosító közleményében felidézi, hogy 2010-es tőzsdére menetelük óta nem fizettek osztalékot a részvényeseknek.

A 2014-ben végrehajtott stratégiaváltáskor a menedzsment célul tűzte ki, hogy a tulajdonosi érdekek hangsúlyosan jelenjenek meg az üzletpolitikai döntésekben. A társaság szerint a 2014-es stratégiaváltás eredményei kézzelfoghatóak, a biztosító stabilan nyereséges, az idei első fél évben adózott eredménye megközelítette a 2,5 milliárd forintot.

A stratégiaváltás után két évvel a CIG Pannónia megerősödött, tavaly felvásárolta az MKB egykori élet- és vagyonbiztosítóját – tájékoztatott a CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »