Eltemették Nagy Györgyöt

Eltemették Nagy Györgyöt

Eltemették Nagy György televíziós mûsorvezetõt, aki több évtizeden át volt a Magyar Televízió, késõbb az MTVA szerkesztõ-mûsorvezetõje; arcát az egész ország jól ismerte. Nagy Györgyöt, vagy ahogy mindenki ismerte, Nagy Gyurit a hazai mûvészeti élet kiválóságai, pályatársak, kollegák búcsúztatták. Nagy György június 27-én hunyt el, 64 éves volt.

Kedvenc dalával, az Édes életünk címû számmal búcsúztatták Nagy Györgyöt. Kollégái, akik éveken, évtizedeken át vele dolgoztak, és a hazai mûvészvilág jeles képviselõi, akik vendégek voltak mûsoraiban, megemlékeztek munkabírásáról, kitartásáról. Ahogy fogalmaztak: Nagy Gyuri mesebeli jó ember volt.

Széleskörû ismeretei, sokoldalú mûveltsége, szakmai tudása alkotói pályáján is megmutatkozott, képes volt akár több órán át ébren tartani a nézõk figyelmét.

Több mûsorban, így például a HOL-MI-ban lányával is együtt dolgozott; a szívéhez közel állt a Nagy Vita, amit közösen vezettek.

Több ezerszer köszöntötte a Magyar Televízió, késõbb az MTVA nézõit Nagy György mûsorvezetõ. Arcát és hangját mindenki jól ismerte, generációk nõttek fel azokon a mûsorokon, amikben mûsorvezetõként, riporterként, szerkesztõként közremûködött.

Hírdetés

Sokan ismerhették õt az Ablak címû mûsorban, de a közéleti, szórakoztató adások, stúdióbeszélgetések mellett történelmi, rockzenei sorozatokat, portrémûsorokat is készített. Állami ünnepségek kommentátoraként és választási mûsorokban is közremûködött.

A Közmédia a Magyarország története címû mûsorával búcsúzik Nagy Györgytõl; a sorozat elsõ részét szerdán vetítik a Duna World-ön.

Nagy György televíziós mûsorvezetõ, szerkesztõ június 27-én, 64 éves korában hunyt el.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »