Élve gyújtották fel a fiókáit védő vadkacsát

Élve gyújtották fel a fiókáit védő vadkacsát

Brutális módon végeztek egy vadkacsával Kőbányán. A madarat gázspray-vel, dezodorral vagy hajlakkal, fújhatták le, majd felgyújtották, az elkövetőket már keresi a rendőrség – tudta meg a borsonline.hu.

A madármentőket többen is értesítették, hogy Kőbányán, az Újhegyi lakótelep közelében lévő kis, parkosított tónál egy sérült kacsát találtak – mondja a lapnak Borsnak Márton András madármentő.

A kiérkező önkénteseket döbbenetes látvány fogadta, a szerencsétlenül járt madár testét brutális égési sérülések borították, megmentésére esély sem volt. A kacsa szenvedéseit fájdalomcsillapítókkal enyhítették, nem sokkal később elpusztult.

Valaki rászokhatott a kacsahúsra

Hírdetés

A lap a helyiektől megtudta: az ott élő mintegy harminc pár közül rengeteg tojó, fióka eltűnt, valaki szándékosan fogdossa őket. A területen térfigyelő kamera működik, tehát jó eséllyel rögzítették a tetteseket.

Nem az első eset, hogy felfalják a dísztavak madarait

Három éve a miskolctapolcai csónakázótóból kezdtek eltűnni az oda telepített fekete hattyúk. A gyönyörű madarakat horoggal befogták, majd megsütötték. De nem jártak sokkal jobban a tó díszhalai és vadkacsái sem.

Agyonvert gólya

Néhány hete hatalmas botrányt kavart, hogy Jászapátiban néhány tizenéves szórakozásból kegyetlen módon megkínzott, majd kővel agyonvert egy gólyát. Az N1TV utánajárt, hogy kik voltak az elkövetők.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »