Erős potenciál van a Disney-ben

Jövő kedden érkezik a Disney következő negyedéves jelentése, és bár magam sem várok eget rengető számokat, továbbra is az egyik legjobb hosszú távú befektetésként tekintek a Disney-re, a pozitívumok jelenleg magasan felülmúlják azt a néhány sebet, amelyből vérzik a vállalat.
Az elmúlt években eljutott a Disney oda, hogy szinte kockázatmentesen tud filmeket készíteni. A Pixar, a Marvel és a Lucasfilm (Star Wars, Indiana Jones) felvásárlásával olyan címek kerültek a vállalathoz, amelyeknél a bukás lehetősége elenyésző. 2016-ban ennek már látszott az eredménye, globálisan és a hazai pályán is ellentmondást nem tűrően a legmagasabb bevételekkel rendelkezett a kasszáknál, megelőzve a Warnert és a Foxot.

A vállalatnak két egyéb fő bevételi forrása van, egyfelől a médiahálózata, másrészt a vidámparkjai és hotelei. Előbbi 12 milliárd, utóbbi közel 9 milliárdos bevételt generált az elmúlt fél évben. Az egyetlen vérző sebet a kábelcsatornák jelentik, különösképpen az ESPN, amely folyamatosan veszít előfizetői bázisából. Az új platformokra való átállás nehézségeket jelenthet nemcsak az ESPN-nél, de a Disney egyéb csatornáinál is, azonban véleményem szerint a vállalat már elérte azt a szintet, amikor nem számít, hogy milyen formában, de a közönség mindenképpen fizetni fog a tartalomért. A Disney kezében tehát ott a recept, amely hosszú évekre biztosíthatja a növekedést.

A bevételek terén 2,5 százalék körüli, az egy részvényre jutó eredménynél 6 százalék körüli növekedésre számíthatunk az előző negyedévhez képest. P/E alapon jelentős diszkonton forog a Disney a szektor többi vállalatához viszonyítva, van lehetőség további felértékelődésre.
A technikai képre tekintve tapasztalhatjuk, hogy az elmúlt héten, több hónapos korrekciót követően az 50-es Fibonacci-szintről fordult a részvény árfolyama 103 dollárnál. A lokális csúcshoz (116 dolláron található) történő visszatérés és kitörés esetén 130 dolláros célárat határozhatunk meg, ami új mindenkori csúcsot jelentene, és 18 százalékos felértékelődési potenciált július utolsó napjának záróértékéhez képest.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »