Európa Liga – Kedvező helyzetből várja a visszavágót a Videoton

Európa Liga – Kedvező helyzetből várja a visszavágót a Videoton

SZÉKESFEHÉRVÁR. Az idegenbeli gól nélküli döntetlent követõen a Videoton FC kedvezõ helyzetben, telt ház elõtt fogadja Felcsúton a szerb Partizan Beogradot a labdarúgó Európa Liga-selejtezõ negyedik fordulójának csütörtöki visszavágóján.

A székesfehérvári klub honlapja emlékeztet, 2009 óta létezik az akkor megreformált és átnevezett sorozatban a rájátszás, ezalatt 16 párharcból 11-szer jutott a csoportkörbe az a csapat, amelyik az elsõ meccsen idegenben gól nélküli döntetlent ért el. A múlt csütörtöki, belgrádi eredmény és a statisztika mellett jó formájában is bízhat a Videoton, amelyet az idényben tétmérkõzésen egyedül a Bordeaux tudott legyõzni.     

Az elsõ mérkõzést követõen a csapatkapitány Juhász Roland úgy fogalmazott, saját közönsége elõtt bátrabb támadójátékot mutat majd az együttes. A sorozat korábbi hazai mérkõzésein a Videoton a máltai Balzant 2-0-ra múlta felül, az észt Nömme Kaljuval 1-1-es döntetlent játszott, míg a francia Girondins Bordeaux-t 1-0-ra verte, a gyõzelem ezúttal is továbbjutást érne.   

A Partizan a BL-selejtezõben elõbb továbbjutott a montenegrói Buducnost Podgoricával szemben, majd a görög Olimpiakosz jobbnak bizonyult nála, ezért átkerült az Európa Ligába.   

A honlap tájékoztatása szerint a találkozóra minden jegy elkelt, így teltházas stadionban játszhat a Videoton. A mérkõzésen sérülés miatt Kovács Istvánra nem számíthat a Videoton vezetõedzõje, Marko Nikolic, aki az elõzõ idényben éppen a Partizan szakmai munkáját irányította, vezetésével pedig bajnokságot és kupát nyert a csapat. A szerb gárdában – szintén sérülés miatt – várhatóan nem lép pályára az Újpest korábbi játékosa, Nebojsa Kosovic.   

A visszavágó csütörtökön 20 órakor kezdõdik Felcsúton, az összecsapás játékvezetõje az angol Andre Marriner lesz. A párharc gyõztese az EL csoportkörébe jut.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »