„Európában európaiként kell viselkedni, vagy lehet menni”

„Európában európaiként kell viselkedni, vagy lehet menni”

Megerősítették migrációellenes programjukat az Európai Parlament legkisebb, szélsőjobboldali nézeteket valló pártjai. A holland Szabadságpárt, a francia Nemzeti Front és a cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt vezetői kijelentették: nem tartják magukat idegengyűlölőnek, és támogatják a sokszínűséget, de aki Európába jön, az vagy viselkedjen európaiként vagy menjen haza.

Az Európai Parlament legkisebb pártcsoportjának, a Nemzet és Szabadság Európája elnevezésű frakciónak a pártjai találkoztak Prágában. A legismertebb európai szélsőjobboldali politikusok főleg a bevándorlásellenességben egyeztek meg.

„Ebben az országban mindenki azt teheti, amit akar. Európában és a mi országunkban, az embereknek európaiként kell viselkedniük, vagy menjenek el” – fogalmazott Tomio Okamura, a vendéglátó cseh Szabadság és Közvetlen Demokrácia Párt elnöke.

A migrációellenes politikai csoport egyébként negyedik helyen végzett az októberben rendezett cseh parlamenti választásokon.

Hírdetés

A francia Nemzeti Front elnöke szerint ők nem a sokszínűség ellen küzdenek, az Európai Unió pedig a migránsok beengedésével a kultúrák lerombolását segítette.

„Emlékeztetnünk kell önöket arra, hogy egyikünk sem idegengyűlölő. Az Európai Unióban ellenzékben vagyunk, mert szerintünk ez egy katasztrofálisan veszélyes szervezet. A migráció csaknem elviselhetetlen méreteket öltött, a féltett kultúráinkat lerombolták. Mi szeretjük a sokszínűséget. Szeretem, hogy a hollandok hollandok, a csehek csehek, a franciák franciák, az olaszok meg olaszok” – jelentette ki Marine Le Pen.

A holland Szabadságpárt elnöke pedig a szélsőjobboldal általános sikereként könyvelte el, hogy Ausztriában a szintén szélsőjobboldali Szabadságpárt is kormányra került. „Gratulálok az osztrák Szabadságpártnak és barátunknak, Heinz-Christian Strachénak, hogy elérték ezt a csodálatos eredményt. A választási eredmények után még egyszer gratulálunk kell azért, hogy Ausztriában egy olyan pártot, ami a mi testvérpártunk, és az Európai Parlamentben is a mi csoportunkhoz tartozik, ennyire komoly erőnek tartanak, hogy a kormányzás felelősségét is rájuk bízzák” – emelte ki Geert Wilders.

A konferenciának helyet adó szálloda előtt eközben több százan tüntettek a nacionalizmus és a szélsőjobboldali pártok ellen. A demonstrációt rendőri készültség mellett rendezték, de rendzavarásra nem került sor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »