Évértékelés a Via Nova ICS és a Baráti Körök Gömör-Nógrádi szervezeteiben

Évértékelés a Via Nova ICS és a Baráti Körök Gömör-Nógrádi szervezeteiben

RIMASZOMBAT. Rimaszombatban tartotta ünnepélyes évértékelőjét a Via Nova Ifjúsági Csoport Gömör-Nógrádi szervezetei, valamint a Via Nova Baráti Körök. Négy járásban több mint 40 alapszervezete és közel 500 tagja van az ifjúsági csoportnak, amely országos szinten is a legaktívabb csoportok közé tartozik.

"Gömör-Nógrádi régióról szoktunk beszélni, ez négy járást érint, ugye a losonci, a rimaszombati, a nagyrőcei és a rozsnyóit, mintegy 500 tagról beszélhetünk, beleértve a Baráti Körök és az ICS tagokat is. Az idei rendezvényeinken mintegy 18 ezer fő fordult meg, igaz az idén már nemcsak Gömör-Nógrádban tevékenykedtünk, hanem a nyári fesztiváljaink keretén belül országszerte, mind Királyhelmecen – keleten, mind nyugaton Királyrévben és Köbölkúton is" – árulta el portálunknak Cziprusz Zoltán, a Via Nova ICS alelnöke.

Az évzárón egy videó bejátszással mutatták be az elmúlt év legszebb pillanatait. Sikeresek voltak a  bálok, fesztiválok, kvízestek és a különböző sportesemények. A szórakozás mellett azonban  a politikai érdekképviselet is fontos szerepet játszik a régióban. Ennek kézenfekvő bizonyítéka a  megyei választásokon való részvétel és az ott elért eredmények, ahol a Baráti Körök gömöri szervezeteiből hárman megyei képviselők lettek.

"A megyei választások is azt mutatják, és legjobban tükrözik, hogy hoztuk az eredményünket, ugyanis itt Gömörben három jelöltünk volt a Baráti Körökből, ketten Rimaszombatból, egy Rozsnyóról – mind a hármat bevittük a megyére, úgyhogy mi száz százalékot hoztunk" – Halász Attila, a rimaszombati Baráti Körök elnöke.

A Rimaszombatban tartott évzárót a helyi politikusok mellett megtisztelte jelenlétével Gubík László a Via Nova ICS országos elnöke is. Rövid felszólalásában elismerte a gömöriek  erőfeszítéseit. „Egy dolog valamit megálmodni, a másik dolog megvalósítani, a harmadik pedig szinten tartani és működtetni. Úgy gondolom, hogy Gömörben ez működik“ –  hangsúlyozta Gubík László.

"Számomra az egyéni teljesítményeken mindig túlmutat a közösség és a csapatnak a teljesítménye és ha csapatonként kellene értékelnem a Via Nova régióit, akkor azt kell mondanom, hogy 2017-ben megint csak Gömör teljesített a legjobban. Elég csak itt megnézni a hátam mögött a gömöri csapatot és elég végignézni az egész 2017-es év munkáján, eseményein, rendezvényein. Gyakorlatilag nem múlt el úgy hét, ha visszatekintünk az 51 hétre, amikor ne lett volna vagy a rozsnyói járásban, vagy a rimaszombati, vagy a rőcei, vagy ha átkanyarodunk Nógrádra, akkor a losonci járásban egy olyan rendezvény, ami a fiatalok tömegeit mozgatta meg, akár a sport, akár a szórakozás, akár a kultúra területén, s ebben Cziprusz Zoli és csapata ismét kiemelkedőt nyújtott, úgyhogy ha a legjobb csapatot kellene értékelni, akkor úgy gondolom, hogy megint Gömörbe vándorolna a kupa és az aranyérem, ezért is örülök, hogy most itt az évzárót és az évértékelőt velük együtt ünnepelhetem" – mondta Gubík László a Via Nova ICS elnöke.

Már szokásosan minden évben értékelik a legjobb, legaktívabb alapszervezeteket és tagokat az ICS-n belül. Az idén a balogfalai ICS, valamint Varga Ákos részesültek dicséretben. Külön elismerésben részesült a rimaszombati Baráti Körök alapszervezete, valamint Juhász Péter újjonnan megválasztott megyei képviselő, a Baráti Körök tagja.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »